Hlavní obsah

Se Spartou na konci sezony prodloužil smlouvu, teď ji na vlastní žádost opouští

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vzájemné dohodě opouští hokejovou Spartu čtyřiadvacetiletý útočník Ostap Safin. Klubový odchovanec v uplynulé sezoně odehrál 41 zápasů a připsal si třináct bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostap Safin už za Spartu hrát nebude.

Článek

"S Ostapem jsme prodloužili v sezoně kontrakt, měli jsme zájem o jeho setrvání. Bohužel se rozhodl náš tým opustit, v čemž mu nechceme bránit. Přejeme mu hodně štěstí," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Kam povedou další Safinovy kroky, zatím není jasné.

Čtyřiadvacetiletý Safin se do mateřského klubu vrátil před sezonou ze zámoří a v základní části odehrál 41 zápasů s bilancí osmi branek a pěti asistencí. Ve dvou zápasech play off přidal gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Ostap Safin ve sparťanském dresu.

„Ostap se prezentoval nejen slušnou produktivitou, ale také svým důrazem na ledě. Věřím, že v příští sezoně bude jeho role v týmu ještě znatelnější," prohlásil v březnu po prodloužení kontraktu tehdejší sportovní ředitel klubu Petr Ton. Nyní je jasné, že se jeho přání nenaplní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.