Hlavní obsah

Šéf Mountfieldu ztrácí trpělivost. Můžou přijít trejdy i finanční postihy

Praha

Po první čtvrtině extraligy byl nadmíru spokojený, teď zažívá předseda představenstva klubu HC Mountfield Miroslav Schön úplně opačné pocity. Hradečtí hokejisté přestali dávat góly, pět kol nevyhráli a jejich šéf už začíná ztrácet trpělivost.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Pavel Kantor z Hradce Králové udržel ve 23. kole proti Slavii vůbec první čisté konto v sezóně.

Článek

„Pokud nedojde k radikální změně, tak půjdu za hráči do kabiny. Chci vidět, že se opravdu snaží, u někoho jsem totiž přístupem vyloženě zklamán," říká Schön. Mountfield před sezónou avizoval útok na medailové stupínky a cíle se nikterak nezměnily. Momentálně je ale sedmý a za ním už se šikují další mužstva, která chtějí utéct ze spodních pater.

„Do reprezentační pauzy musíme zabrat," ví i kapitán Jiří Šimánek, jehož tým hraje v pátek v Liberci a v neděli se doma utká v derby s Pardubicemi. „Věřím, že je rozsekáme na kusy," burcuje mužstvo nespokojený Schön.

Jeho hněv za nepříznivé výsledky zatím slovně odnášejí manažer Kmoníček a kouč Draisaitl. „Oba mají moji plnou důvěru a podporu, takže věřím, že jsou schopni nastartovat změny. Nikdo ale nebude mít bianko šek na neomezenou dobu," varuje Schön a nebývale adresně se pouští i do kritiky hráčů. „Pro mě je největším zklamáním obránce Slovák, od toho jsem čekal mnohem víc," nehodnotí Schön moc pozitivně nejproduktivnějšího hradeckého beka. Za očekáváním je i další slovenská posila Kukumberg. „Na něj už si ale pomalu začínám zvykat, takže věřím, že z něj vymlátíme to, co jsme od něj čekali," tvrdí šéf Mountfieldu.

Hradecké problémy, to je především ofenzíva a zápasy venku. „Někdy máme i smůlu, ve Vítkovicích jsme čtyřikrát trefili tyč," říká Šimánek. Pokud se neprosadí on, Mertl, či Kudrna, tak má tým velké problémy bodovat. „Góly moc nedostáváme, ale teď je ani nedáváme," štve kapitána. „Nemáme špičkového střelce. Když vypadne první lajna, tak druhá, nebo třetí nejsou schopny zaskočit," zlobí se prezident Mountfieldu.

Ve hře jsou tak i trejdy a možné finanční postihy. „Kluci znali moji přívětivost, ale to neznamená, že jim teď neukážu odvrácenou tvář, která se jim asi líbit nebude. Já je z té předvánoční pohody už vyvedu," slibuje Schön.

V Hradci do Fortuna Arény
V posledních zápasech se od hradeckých hokejistů štěstěna odklonila, vedení klubu ji však nyní oficiálně přivolalo. Mountfield totiž bude hrát od 1. ledna příštího roku v hale, která mění název na Fortuna Arénu. Partnerství se sázkovou kanceláří bylo uzavřeno na období do konce června 2017, bližší finanční detaily se obě strany rozhodly nezveřejňovat.
„Kdo z nás nepotřebuje trochu štěstí," povzdechl si kapitán aktuálně sedmého týmu extraligové tabulky Jiří Šimánek. „Věřím, že se štěstěna přenese především na náš tým, ale i na všechny, kdo v Hradci hokej budou navštěvovat," tvrdil prezident Mountfieldu Miroslav Schön.
Fortuna byla dosud spojena hlavně s fotbalem. „Líbilo se nám, jak fanoušci v Hradci okamžitě vzali mužstvo Mountfieldu za své. Jde o první větší hokejový projekt, ale určitě ne poslední," oznámil Zdeněk Lang, ředitel marketingu Fortuny, jež má plány i směrem k mistrovství světa, které se bude konat příští rok v Praze a v Ostravě.
„Snaha o získání partnera pro nový název haly probíhala delší dobu a uzavření této dohody je nejviditelnějším výsledkem současné finanční stabilizace klubu," píše se v oficiální tiskové zprávě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.