Hlavní obsah

Hr. Králové - Ml. Boleslav 2:3Senzační obrat! Hokejová Mladá Boleslav srovnala čtvrtfinálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jergl 1 : 0
4. Kalina 2 : 0
30. Lintuniemi 2 : 1
32. Lunter 2 : 2
48. Kousal 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové sice už ve čtvrté minutě nedělního čtvrtfinále play off vedli nad Mladou Boleslaví 2:0, nakonec ale prohráli 2:3 a stav série je tedy srovnaný na 1:1 na zápasy. Další dvě utkání se odehrají ve středu a ve čtvrtek v Mladé Boleslavi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Alex Lintuniemi z Mladé Boleslavi během duelu v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Poté, co se v sobotu čekalo na první gól přes polovinu zápasu, odemkl tentokrát favorizovaný tým Mounfieldu hostující obranu už po pouhých 54 sekundách. Kalinovo nahození dokázal protlačit za Krošeljova záda Jergl. Ve čtvrté minutě hrály oba týmy pouze ve čtyřech a prostoru na ledě dokonale využili Cingel s Kalinou, který úspěšně zakončil přečíslení dvou na jednoho.

Obránce Kalina tak zaznamenal vůbec první gól v dresu Východočechů, k nimž přišel po minulé sezoně ze Sparty. V extralize slavil vstřelenou branku poprvé od začátku října 2019.

V osmé minutě přišpendlil Stránský tvrdě na hrazení Koukala a zkušeného útočníka na chvilku "vypnul". Ten však po chvilce zamířil na střídačku po svých, zatímco pro Stránského dnešní vystoupení po trestu na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku skončilo. V dlouhé přesilovce se několikrát vyznamenal Krošelj, při pokusu Smoleňáka mu pomohla horní tyčka.

Dvoubrankový rozdíl ve skóre zůstal i do druhého dějství, v němž se však postupně dostávali čím dál více do hry Mladoboleslavští. Chybnou rozehrávku strážce domácí branky Novotného sice ještě nepotrestali, ale v polovině základní doby se už dotáhli i ve skóre. Lintuniemi využil prostoru, který mu domácí dopřáli, a zamířil přesně k tyčce. Jen o minutu a půl později ho navíc následoval Lunter.

Domácí mohli odpovědět. Jen o chvilku později byl Lev díky skvělé práci na brankovišti dvakrát po sobě velmi blízko tomu, aby jim vrátil vedení, jenže Krošelj byl proti. Kanonýr Oksanen pak zamířil bekhendem vedle.

Hned na začátku třetí části se provinil faulem Lev, Královéhradečtí však těžké chvilky přestáli bez úhony. Jakmile byli v pěti, protlačil se do šance Smoleňák, vychytal ho však Krošelj. Pak hráli přesilovku domácí, jenže se jim vůbec nepovedla. Ve 48. minutě se naopak prosadil pěknou ranou Kousal a dokonal obrat Středočechů. Ti vzápětí uhájili vedení i v oslabení.

Další komplikace pro domácí přišla v 55. minutě, kdy kvůli zranění odstoupil Novotný a na scénu musel nezahřátý Kiviaho. Moc nechybělo, aby ho hned překonal zblízka tečující Najman. V polovině 58. minuty sáhl Mountfield k oddechovému času, po němž zůstala domácí branka prázdná. Hosté už si však cenný úspěch nenechali vzít.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Jergl (Kalina), 4. Kalina (Cingel, Orsava) - 30. Lintuniemi (Kotala, Kelemen), 32. Lunter (Fořt, Kelemen), 48. P. Kousal (O. Najman). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Hynek, Rampír. Vyloučení: 5:4, navíc J. Stránský (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5682. Stav série: 1:1.
Hradec Králové: F. Novotný (55. Kiviaho) - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank, Pilař - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi, D. Moravec - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, Eberle. Trenér: Rulík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice