Hlavní obsah

Třinec bere ve čtvrtfinále druhou výhru. Drtivý start Hradci nestačil, Boleslav srovnala krok

Aktualizováno

Hokejisté Mountfieldu sice už ve čtvrté minutě nedělního čtvrtfinále play off vedli nad Mladou Boleslaví 2:0, nakonec ale prohráli 2:3 a stav série je tedy srovnaný na 1:1 na zápasy. Třinečtí Oceláři vyhráli i druhý zápas své série s Vítkovicemi. Po sobotním triumfu 3:0 se tentokrát radovali z vítězství 2:1.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky.

Článek
Fotogalerie

Hradec měl skvělý rozjezd. Vítěz základní části vedl ve čtvrté minutě po gólech Aleše Jergla a Petra Kaliny 2:0, Středočeši však v polovině utkání vyrovnali, když se v rozmezí 87 sekund prosadili Alex Lintuniemi a Mário Lunter. V čase 47:24 pak rozhodl Pavel Kousal. Další dvě utkání se odehrají ve středu a ve čtvrtek v Mladé Boleslavi.

Třinec si připsal druhou výhru nad Vítkovicemi díky gólu kapitána Petra Vrány z 54. minuty a po dvou domácích zápasech vede ve čtvrtfinále play off 2:0. Stejně jako v úvodním duelu otevřel skóre z přesilové hry Andrej Nestrašil. I díky šťastném odrazu od mantinelu vyrovnal Robert Flick a ukončil neprůstřelnost Ondřeje Kacetla, která trvala i s loňským play off 278 minut.

Série se hrají na čtyři vítězné zápasy, v Mladé Boleslavi a Ostravě se bude pokračovat ve středu a ve čtvrtek.

Tipsport extraliga - play off
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 1. Jergl, 4. Kalina - 30. Lintuniemi, 32. Lunter, 48. Kousal.
Třinec - Vítkovice 2:1
Branky: 40. Nestrašil, 54. Vrána - 50. Flick.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.