Hlavní obsah

Série se lámala už doma, tuší Zaťovič. Po základní části je tohle kaňka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle konec kousal hodně těžce. Kapitán brněnských hokejistů Martin Zaťovič složitě hledal slova po šestém čtvrtfinálovém duelu, který Litvínov na vlastním ledě ovládl 4:1 a ukončil Kometě sezonu. „Série se lámala v domácích zápasech. Nezvládli jsme ani jeden, to rozhodlo,“ mínil 39letý útočník, kterému v Brně končí smlouva. Jak přemýšlí o své budoucnosti?

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 6. zápas Litvínov - Brno

Byla to sezona jako na houpačce. Hrozivý start, pak probuzení, další krize v prosinci, potom další vítězná šňůra a boj o přímý postup do čtvrtfinále, který Kometě vyšel. Jenže v play off ji vyřadil hned první soupeř. „Udělali jsme čtyřku, ale nic z toho není. Je to život, je to sport, jede se dál, ale je to škoda. Základní část byla dobrá, ale tohle je kaňka na celé sezoně. Když vypadnete tak brzo, tak ji nemůžete hodnotit úspěšně,“ uvědomoval si Zaťovič.

Ve 39 letech ví, že už moc šancí ve vyřazovacích bojích přijít nemusí. V Kometě se po špatném startu sezony zvedl stejně jako celý tým, ale jeho další pokračování je ve hvězdách. Sám o něm mluvit nechtěl. „Těžko říct, nevím, co bude,“ prohlásil jen.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno, Zaťovič rozhodil TomkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Takhle brzy po konci série ho pochopitelně stále hlodalo brzké vyřazení. „Vyrovnaná série, prohráli jsme vždycky o gól, v prodloužení, na nájezdy. Rozhodoval pátý zápas, kdybychom ho zvládli, tak tady třeba vyhrajeme a jdeme dál my,“ hodnotil kapitán.

V úterním utkání už Moravané od první minuty nestíhali. „Od začátku na nás vletěli, my jsme si s tím nevěděli rady. Dostali jsme dva rychlé góly a už jsme tahali za kratší konec. Když jsme snížili, hned jsme dostali gól na 1:3,“ lamentoval Zaťovič.

Příčiny se snažil najít i trenér Jaroslav Modrý. „Litvínov byl efektivnější v takových malých detailech, kdy zaútočit, kdy se stáhnout. My jsme tam vždycky někde propadli a oni z toho dokázali využít svoje příležitosti. My jsme si vytvořili moře šancí, ale nebyli jsme schopní je zakončit, to byl asi tak největší rozdíl,“ mínil kouč.

A zatímco Kometa v závěrečném duelu pohrdla čtyřminutovou přesilovkou, soupeř ji zužitkoval. „Zbytečně jsme zmatkovali, nastřelili jsme prvního hráče, přitom bylo plno času. Nedostali jsme se do tlaku, abychom z toho získali energii a vrátili se do utkání,“ líčil Modrý.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno, Pospíšil ani nezakončilVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Třiapadesátiletý bývalý obránce začal sezonu jako asistent Patrika Martince, který však už po třech úvodních porážkách rezignoval, a tak se Modrý přesunul do role hlavního trenéra. „Celou sezonu ale zatím hodnotit nechci, na to je brzo. Musím to nějak strávit,“ prohlásil.

„Člověk se pořád učí. Náš tým se učí. Jestli chcete vyhrát celou soutěž, vede k tomu nějaká cesta. I taková věc se musí stát, abychom se z toho poučili, abychom se posouvali dál a vážili si každého malého detailu,“ uzavřel Modrý.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec