Hlavní obsah

Šestistý zápas oslavil stylově. Nic nekončí. Chtěl bych jít ještě dál, hlásil Nahodil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stylově oslavil jubilejní 600. extraligový start olomoucký centr Lukáš Nahodil. V domácím duelu 34. kola s Plzní odchovanec Třebíče přispěl k výhře Kohoutů 7:3 čtyřmi kanadskými body za dva góly a dvě asistence. O tomto milníku nevěděl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Škoda Plzeň 7:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Strašně si toho vážím. S manželkou si otevřeme limonádu a zapijeme to. Pamatuji si, jak jsem jako malý, přemlouval tátu, abychom jeli na extraligu do Znojma. Chtěl jsem vidět extraligový hokej, v Třebíči jsme vždy chodili na první ligu. Bylo už krásné, když jsem si zahrál první zápas v nejvyšší soutěži. A teď jich mám už 600? Skvělé. Nic však nekončí. Chtěl bych ještě dál,“ prohlásil po utkání pětatřicetiletý matador.

Poprvé v zápase s Plzní bodoval už ve třetí minutě, kdy přihrál Janu Káňovi na vedoucí gól. Další dva pak přidal sám a asistenci si připsal i při poslední trefě Lukáše Klimka. Na hattrick nepomýšlel. „Byl by krásný, ale důležitější je výhra. Na tu a tři body do tabulky jsme mysleli. Nikomu nešlo o to dát Plzni sedm gólů,“ podotkl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Plzeň 2:0 (8. Nahodil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V utkání Hanáci proměnili pět přesilovek, ač jsou v nich v extralize nejhorší. Úspěšnost v nich mají těsně nad patnáct procent. „V sobotu jsme měli mítink. Něco jsme si k nim řekli, bavili jsme se o nich. Neříkám, že by nám předtím vyloženě nefungovaly. Nějaké šance jsme v nich vždycky měli, ale góly jsme z nich nedávali. Teď si to sedlo. Bude-li to tak pokračovat dál, bude to jen dobře,“ zdůraznil Nahodil.

Ke zlepšení hry v početní výhodě pomohl podle něj návrat Jana Káni, jenž před sezónou odešel do Vítkovic, ale neprosadil se tam. „Je zkušený. Jeho přítomnost při přesilovkách na ledě hraje obrovskou roli. Nechci ale říkat, že když tam nebyl, ostatní kluci byli špatní,“ zdůraznil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Plzeň 3:0 (24. Nahodil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Samotný duel s Plzní, které Kohouti vrátili čtyři dny starou porážku 0:8, z předehrávky 47. kola, označil za bláznivý. „Byly tam momenty, kdy jsme zbytečně lítali. Připomnělo mi to ten nešťastný zápas v Plzni, V první třetině jsme tam byli lepší, ale prohrávali jsme 0:1 a nakonec z toho byl výprask. Dnes to vyšlo obráceně. Bylo tam hodně přerušení, opravoval se mantinel, spousta vyloučení. Prostě šílené utkání,“ dodal.

Reklama

Související témata: