Hlavní obsah

Na Hané rozhodly přesilovky. Kohouti jich proměnili pět. Asi to byla naše premiéra,“ prohlásil kouč Tomajko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesilovky byly klíčovým faktorem přímého souboje o desátou příčku mezi domácí Olomoucí a Plzní. Hanáci, ač jsou v nich nejhorší v extralize, jich proměnili pět, zatímco Indiáni ani jednu. Promarnili i osmdesátisekundovou početní výhodu pět na tři. Po výhře 7:3 se tak radovali Kohouti a soupeře ze západu Čech, kterému před čtyřmi dny na jeho ledě podlehli 8:0, v tabulce přeskočili.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Škoda Plzeň 7:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

34. kolo: Olomouc - Plzeň

Do utkání vstoupili výborně a už ve 24. minutě vedli 3:0. „Přesilovkami jsme si tentokrát pomohli. Nevím, zda jsme jich někdy proměnili pět v jednom utkání. Možná to byla premiéra,“ liboval si olomoucký lodivod Jan Tomajko.

Plzeň bojovala, ale nebyla produktivní. „Nechytili jsme začátek. Dostali jsme rychle dva góly, první smolný a pak přišel třetí, zase po blbém odrazu. Když jsme přece jen snížili, vzápětí jsme znovu inkasovali,“ kroutil hlavou autor dvou gólů Plzně Ondřej Matýs.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Plzeň 3:1 (27. Matýs)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po jeho druhé trefě Indiáni dostali Hanáky pod obrovský tlak. Ve 36. minutě však utkání muselo být kvůli úlomkům plexiskla, které zůstaly po jednom ze soubojů na kluzišti, přerušeno, a to je zabrzdilo. Sudí poslali hráče do kabin a druhá třetina se dohrávala až po přestávce. Stalo se tak ve chvíli, kdy byl vyloučen domácí Klimek a v jejich bráně už stál pár sekund studený Branislav Konrád, který musel nahradit zraněného Jakuba Sedláčka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Plzeň, přerušení hry kvůli opravě mantineluVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Když se znovu začalo hrát, byl na pět minut a do konce utkání vyloučen Jan Knotek za úder do oblasti hlavy a krku, kterým knokautoval Tima Söderlunda.

Plzeň měla početní výhodu o dva muže. Konrád však nekapituloval. „Neměl to jednoduché, ale je nesmírně zkušený, chytal výborně,“ chválil slovenského gólmana Tomajko. Ve 43. minutě ale hosté snížili Jakubem Pourem na 4:3 a vše bylo pořád otevřené. „Sahali jsme po dobrém výsledku, ale bohužel, dnes nám to tam nepadalo jako v posledních dvou domácích zápasech,“ smutnil Matýs. „Pořád bylo dost času. Jenže naše produktivita byla neskutečně mizerná,“ věděli i kormidelník Indiánů Petr Kořínek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Plzeň, hrubý faul Knotka na SöderlundaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ke slovu se tak znovu dostali domácí, zvýšili na 5:3 a když při hře hostů bez brankáře přidali šestý gól, bylo rozhodnuto. Vše pak dovršil trefou na 7:3 Lukáš Klimek. „Kromě přesilovek jsme hráli skvěle i oslabení. Kluci to zvládli fantasticky. Při hře pět na pět to ale z naší strany vůbec nebyl povedený zápas,“ přiznal Tomajko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.