Hlavní obsah

Sešup z Liberce do Slavie Duška neděsí. Bude to pro mě oživení, věří

Nečekaný „sešup“ v rámci extraligy zažil útočník Antonín Dušek. V pondělí vstřelil za Liberec gól do sítě pražské Slavie, aby se o dva dny později hlásil na tréninku pražského celku. Stal se totiž jeho dočasnou posilou, protože ho Bílí Tygři uvolnili na hostování do 6. ledna.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Antonín Dušek (vlevo) oslavuje na archivním snímku gól v síti Slavie. Dres Pražanů nyní dočasně oblékl.

Článek

V pětadvaceti letech jste poprvé změnil dres, pokud jde o extraligové kluby. Jak to berete?

V Liberci jsem působil nepřetržitě pět sezón. Jen jsem občas vypomáhal v první lize Berounu, Vrchlabí, nebo Benátkám. V poslední době jsem ale nedostával v sestavě Bílých Tygrů tolik prostoru na ledě. Moc mi to nešlo, a tak vedení klubu přišlo s touto variantou, aby nastalo nějaké oživení. Dozvěděl jsem se, že mám jít do Slavie.

Loni jste ale v Liberci zářil po boku Petra Nedvěda...

To jsem měl dobrou sezónu. Ve statistikách jsem si našel, že jsem odehrál všech dvaapadesát zápasů základní části, dal jsem třináct gólů a k tomu jsem přidal čtrnáct asistencí. Vedle Petra Nedvěda jsem začal i letos, ale jak jsem říkal, už se mi nedařilo jako předtím. A vyplynul z toho můj odchod.

Jaké máte první dojmy ze Slavie?

Vnímám to tak, že se mi naskýtá nová zkušenost. Může mě snad posunout někam dál. Vím, že Liberec vede tabulku a Slavia je dole, ale pokusím se v jejím dresu chytit formu.

Držíte dál palce libereckým klukům?

Samozřejmě. Vždyť jsem sledoval i jejich čtvrteční zápas s Litvínovem. Bylo to zvláštní, jelikož pár dní před tím jsem byl s týmem na ledě, a teď mu fandím jen jako divák. Moc se mi líbilo, jak chytal brankář Pinc.

Kdy vás čeká slávistická premiéra?

Až v neděli proti Vítkovicím. Ještě nevím, s kým nastoupím v útoku. I když to mám do Prahy z Liberce kousek, měl bych v hlavním městě i bydlet.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice