Hlavní obsah

Show nepolapitelného Gulaše. Plzeňského kapitána museli pochválit i Jandač a hráči Sparty

Praha

Co jim bylo platné, že se na nejproduktivnějšího hráče posledních tří extraligových sezon důsledně připravovali. I u videa sparťanští trenéři svým svěřencům ukazovali, jak si zejména v přesilovkách počíná a co by mohlo na jeho ubránění platit. Stejně se to minulo účinkem... Kapitán hokejistů Plzně Milan Gulaš totiž proměnil zápas 14. extraligového kola na ledě Pražanů ve vlastní show, když se prvními asistencemi podílel na všech třech gólech Indiánů při výhře 3:1.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu.

Článek

A že to byly přihrávky vskutku výstavní... Nejprve ve 13. minutě při přesilovce přesná žabička z levého kruhu na pravý pro Filipa Suchého. V polovině utkání pak Gulaš na sebe navázal hned tři sparťany, aby vytvořil prostor opět Suchému, nikým nekrytému. A za další tři minuty v početní výhodě nádherný pas přes brankoviště pro Pavla Musila, jemuž k úspěšnému dokončení stačilo jen nastavit hůl.

„Přitom jsme se na plzeňské přesilovky připravovali, protože dobře víme o Gulašových kvalitách," přiznával sparťanský trenér Josef Jandač, jenž Gulaše dobře zná z dob, kdy jej vedl v národním týmu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z druhého gólu.

Nestačilo to. Čtyřiatřicetiletý českobudějovický rodák byl na ledě nepolapitelný. „Prostě ty své kvality opět potvrdil. Sice jsme se ne něj chystali, jenže stejně jsme pak ty situace nesehráli tak, jak jsme proti němu měli. Měli jsme špatné postavení, a to pak Milan Gulaš umí prohodit puk mezi hráči soupeře," věděl Jandač.

Spolupráci první útočné trojky Plzně Gulaš, Mertl, Suchý vyzdvihl i kouč Indiánů Ladislav Čihák. „Hráli skvěle, mají od mě velkou pochvalu. Dvěma góly v přesilovkách jsme si moc pomohli, kluci to sehráli parádně," usmíval se Čihák.

„Musím ale pochválit kompletní mančaft, protože celých 60 minut hrál přesně tak, jak jsme si řekli před zápasem. Bylo to z naší strany úplně všechno - dobré přesilovky, oslabení i hra pět na pět," radoval se plzeňský lodivod, že jeho tým dal zapomenout na předchozí prohry v Třinci a Karlových Varech a proti Spartě bodoval už pošestnácté v řadě!

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Michal Řepík ze Sparty a brankář Plzně Dominik Frodl.

Hlavně zásluhou Gulaše, což uznal i obránce Pražanů David Němeček. „Víme, že díky němu má Plzeň jednu z nejlepších přesilovek v lize, ne-li úplně tu nejlepší. Stejně jsme mu v nich ale dali čas a prostor, a to pak ani nemohlo dopadnout jinak," řekl Němeček, který se dočkal prvního gólu za Spartu.

Radost z něj ale neměl. „Vyměnil bych ho za tři body. Věřil jsem, že nás můj gól na 1:1 může nastartovat, jenže jsme si narozdíl od Plzně nedokázali přesilovkami pomoct," poukazoval Němeček na šest neúspěšných her Sparty v početní převaze.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

David Němeček ze Sparty se raduje z gólu.

„Nebyli jsme si v nich schopní přesně nahrát, pořád jsme honili puk. Naše přesilovky byly neučesané, rozlítané a roztěkané. Jako bychom hráli až s přílišným respektem," připouštěl Němeček, že tíha zápasu dvou týmů z popředí tabulky na Pražany dolehla.

„Asi jsme měli v hlavách, že vítěz může jít na první místo. Přitom jedině tyto zápasy proti kvalitním soupeřům nás prověří a něco nám dají. Takové zápasy chce hrát každý hokejista," nechápal Němeček ustrašený výkon Sparty.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje gól na 1:2. z hole plzeňského Filipa Suchého.

„Byli jsme horším týmem. Plzeň byla kompaktnější, měla lepší přechod do útoku, který nám naopak vázl. V jejich obranném pásmu nás k ničemu moc nepustila, a když už jsme si šance vytvořili, volili jsme nepřesná řešení," souhlasil Jandač, že si Západočeši odvážejí tři body po zásluze.

Reklama