Hlavní obsah

Šimíček o kauze Lakatoš: Byl extrémně vytočený, šatnu však nerozbil. O druhou šanci ale nestál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sportovní manažer Roman Šimíček na klubovém webu prolomil měsíční mlčení vedení HC Vítkovice Ridera o předčasném konci sezony u kapitána týmu Dominika Lakatoše, i když úplně konkrétní vysvětlení celé kauzy nepřišlo. Nicméně i z náznaků je patrné, že důvěra mezi ostravským klubem a hokejistou byla zřejmě nevratně narušena.

Foto: HC Vítkovice Ridera/Petr Kotala

Trenérské trio Vítkovic Jiří Veber (vlevo), Roman Šimíček (uprostřed) a Pavel Trnka.

Článek

Góly a momenty Dominika Lakatoše v sezoně 2023/241/14

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„S Lakym to bylo přesně tak, jak to popsal hlavní trenér Pavel Trnka. Bylo mu řečeno, že to z jeho strany není takové, jaké by mělo být. Dokonce i on sám přiznal, že sám čekal, kdy ho posadíme. To se stalo po těch Budějovicích, kdy z výkonnostních důvodů zůstal mimo sestavu,“ vykládal Šimíček. Lakatoš od 17. února už nenastoupil, přestože byl v té chvíli s bilancí 12+17 nejproduktivnějším hráčem mužstva a přes vynucenou absenci v čele kanadského bodování Vítkovic i zůstal.

Lakatoš, jenž měl ale i bilanci mínus 10 při hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech dostal podle Šimíčka nařízený vlastní režim, který však odmítl. „Měl chodit na led, což ale neakceptoval, nechtěl vůbec, tak chodil na suchou přípravu s kondičním trenérem, a pak nám oznámil, že má něco s hamstringem (zadní stehenní sval) a zase jsme nevěděli, co se děje. Byl nasr..ý, extrémně vytočený, ale šatnu nerozbil a ani se s nikým nepopral,“ popisoval Šimíček.

Zároveň připustil, že návrat Lakatoše do sestavy byl možný, ovšem hráč o druhou šanci vlastně nestál. „I když byl odstaven od týmu, tak si o návrat do sestavy mohl říct, pokud by k tomu přistoupil tak, jak si všichni představovali, že by k tomu přistoupit měl. Bohužel to tak nebylo,“ říkal Šimíček.

„Laky je výborný hokejista, rozdílový hráč. Ale jsou nějaké věci, které by si i měl uvědomit, protože pokud se tak nestane, tak nevím, jak dlouho se o něm jako o top hráči bude mluvit. Věřím, že si to uvědomí a vstoupí na tu správnou cestu a bude zase platným hráčem,“ řekl Šimíček.„Já bych mu strašně přál, aby to zvládl, protože má potenciál i ten dar od Boha, ale prostě jsou věci, které si on sám musí ujasnit. Je to především jeho boj,“ uvažoval manažer.

Lakatoš má v Ostravě ještě roční kontrakt, Šimíček ale poprvé připustil, že v klubu nezůstane. „Laky tady má smlouvu. Budeme řešit co dál. Ale já neřeknu ani, že tady stoprocentně bude, ani, že tady stoprocentně nebude. Budou tady noví trenéři (Bruk a Wojnar - pozn. red.), s nimi budeme řešit kádr. Může se stát, že skončí i někdo, kdo tady smlouvu platnou má,“ naznačil sportovní manažer Vítkovic, podle něhož vítkovické potíže začaly už v létě.

„Už když jsme seděli v srpnu na turnaji ve Švýcarsku, tak jsme začali tušit, že je něco špatně a že ne úplně vše je tak, jak by mělo být,“ řekl Šimíček. Co konkrétně bylo špatně? „Atmosféra v týmu i tréninková morálka. Měli jsme nějaké výhrady, proběhla výměna názorů s trenéry. Všichni jsme věřili, že se to nějakým způsobem změní, že se to nakopne. Bohužel se to nedělo,“ prohlásil sportovní manažer.

„A teď s odstupem času už akorát může člověk litovat toho, že na to nereagoval dříve. Samozřejmě po předešlé sezoně, kdy jsme byli gól od finále, by asi nikdo nepředpokládal, že bychom už v létě odvolali trenéra a vzali někoho jiného, navíc, když byl trenér náš odchovanec,“ sdělil přes vítkovické webové stránky Šimíček s tím, že tým začal pod vedením tria Pavel Trnka, Jiří Veber a Roman Šimíček sbírat potřebné body.

„Fakta hovoří sama za sebe, ve chvíli, kdy jsme odvolávali Miloše Holaně, měl tým po 13 zápasech na kontě 13 bodů a byl předposlední. Následovaly zápasy pod vedením dvojice Trnka – Veber a tým získal 59 bodů. V tabulce posledních 30 zápasů jsme skončili čtvrtí. To je jasný důkaz toho, že to byl dobrý krok. Navíc atmosféra v týmu se změnila. Další věci vytahovat nebudu,“ prohlásil. Sport.cz se pokusil kontaktovat trenéra Miloše Holaně, ten ale na text na stránkách vítkovického klubu reagovat nechtěl.

Šimíček v rozhovoru pro klubový web popsal i konec Američana Petera Muellera. „chtěl končit už za bývalého hlavního trenéra (Holaně). Tehdy přišel a řekl, že mu to nedává smysl a k tomu ještě další odůvodnění. My jsme to tehdy nějakým způsobem urovnali, ustáli a Peter zůstal. Skončil hlavní trenér, Peter přišel s tím, že teď už mu to smysl dává, že tady chce pokračovat, že tady chce být, že ho to tady začíná naplňovat. A pak po nějaké době, když jeho výkony zůstaly za očekáváním, přišel znovu a řekl, že končí a že dál nemůže pokračovat,“ přibližoval Šimíček.

Svou chuť odejít prý Mueller zdůvodňoval vyhořením. „Snažili jsme se ho udržet. Ale když vám pak přijde hráč, že tady nechce být a že udělá vše pro to, aby odsud odešel, tak se můžete snažit sebevíce,“ uvedl Šimíček, jenž také přiznal, že klub jednal s Patrikem Augustou a oznámil i první posilu pro novou sezonu. „Jsme už domluvení s Honzou Bambulou a dalšími dvěma hráči z regionu,“ prozradil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články