Hlavní obsah

Slavia opět prohrála, tentokrát nestačila na Pardubice

PRAHA

Ani třígolový náskok a nové posily v sestavě nestačily v pátek hokejistům pražské Slavie k tomu, aby přerušili na své poměry velmi dlouhou sérii neúspěchů a po dramatickém představení podlehli Pardubicím 4:5. Tým kouče Vladimíra Růžičky prohrál šestý duel za sebou a i nadále je poslední.

Článek

Již ve 2. minutě se v první velké šanci objevil hostující Koukal, obtočil se kolem branky, ale střelou po ledě minul. V 7. minutě byl ve velké šanci Andrašovský, Franěk zachránil domácí a naopak z protiútoku mohl poslat domácí do vedení Sobotka, ale i on si vylámal zuby na připraveném Lašákovi. Prvním střelcem utkání tak byl o dvě minuty později Bednář, který využil bruslařského zakolísání Andrašovského na obranné modré čáře a blafákem přelstil Lašáka.

Slavia dostala úvodním gólem velkou chuť do hry a již v 10. minutě zvýšil v přesilovce Beránek, když doklepl bekhendem do prázdné branky vyraženou Kadlecovu střelu. Hosté se dostali do nebezpečných šancí až ke konci úvodní části hry, ale kontaktního gólu se nedočkali.

Lašák se chytil

Když se hned po půlminutě druhé třetiny prosadil střelou zápěstím Sobotka, jenž po chybné rozehrávce Miroslava Hlinky překvapil Lašáka, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Jenže ve 24. minutě se střelou v pádu prosadil v přesilové hře Sýkora, a přestože se na potvrzení gólu muselo čekat díky Fraňkem posunuté brance, hosté snížili. Do poloviny utkání se několika zákroky chytil také do té doby nejistý gólman Lašák, ožil početný kotel pardubických fanoušků a obraz hry se začínal pozvolna obracet.

Vše podpořila také dvojnásobná přesilovka Pardubic, když na trestnou lavici postupně putovaly nové posily Růžičkovi družiny Turoň s Ratajem. Ve 32. minutě snížil Píša a o čtyřiadvacet vteřin později Ondřej ranou na bližší tyč vyrovnal. To už bylo přece jen moc na domácí střídačku a Růžička si okamžitě vyžádal oddechový čas.

Čaloun dokonal obrat

Ani tato taktická varianta však hostující lavinu nezastavila a ve 38. minutě dokonal málokdy vídaný obrat Čaloun. Slavia mohla brzy vyrovnat, neboť ve stále ještě probíhající 38. minutě se jí naskytla možnost přesilovky pěti proti třem na dlouhých 114 vteřin. Rataj ovšem nedokázal zasunout puk za vyjetého Lašáka a Slavia tak odcházela do kabin s jednogólovým mankem.

Do třetí části hry nastoupili domácí s touhou opět zvrátit vývoj utkání na svou stranu, ale šanci na zvýšení měl naopak Hlinka a také neudržitelný Sýkora. A když už se zdálo, že vyrovnání Supa v 54. minutě pošle zápas do prodloužení, krátce po buly rozhodl o výhře hostů Hlinka.

Slavia Praha - Moeller Pardubice 4:5 (2:0, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Bednář (Sobotka), 10. Beránek (Kadlec), 21. Sobotka (Bednář), 54. Sup (Hlavačka) - 24. P. Sýkora (Havíř), 32. Píša (P. Sýkora), 33. Ondřej, 38. Čaloun (Rolinek), 55. M. Hlinka (P. Sýkora). Rozhodčí: Rejthar - Bláha, Kostka. Vyloučení: 14:14. Využití: 2:3. Diváci: 7851.
Slavia Praha: Franěk - Kadlec, Jass, Graňák, Turoň, Hlavačka, Kolařík - Bednář, Beránek, Sobotka - D. Hruška, Vlasák, Sup - Kubeš, Červenka, Doležal - Dlouhý, Rataj, Čermák. Trenéři: V. Růžička, Weissmann a Kalous.
Pardubice: Lašák - Píša, Havíř, Novotný, Snopek, Martin Čech, Čáslava - P. Sýkora, Rolinek, M. Hlinka - Ondřej, Blažek, Andrašovský - Čaloun, Koukal, Tvrdík. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.