Hlavní obsah

Slavii dala sebevědomí hlavně Liga mistrů

PRAHA

Obhajuje titul a před začátkem play-off je favoritem. Pražská Slavia byla dominantním týmem základní části, kterou vyhrála poprvé v historii.

Článek

I přes listopadovou krizi našel tým trenéra Vladimíra Růžičky sílu vrátit se na vrchol. „Sebevědomí dala Slavii hlavně Liga mistrů,“ myslí si bývalý reprezentační obránce František Kučera. Pražský tým v ní sice v klíčovém boji o postup podlehl pozdějšímu vítězi z Curychu, ale zkušenosti z těžkých zápasů se slávistům budou hodit. „To je stejné, jako když hráči z ligy jezdí na zápasy Euro Hockey Tour. Mezinárodní konfrontace vás posílí,“ říká Kučera.

Otázkou je, jak se s vyřazovacími boji popasuje 19letý gólman Dominik Furch, který nahradil na postu jedničky Svobodu. „Má už teď šanci ukázat, že je talentovaný. Jsem zvědavý, jak dopadne,“ zajímá Kučeru.

V play-off má roli nejlepšího hráče sezóny hájit Jaroslav Bednář. „Prožívá nejlepší období v kariéře. V boji o titul si ho budou soupeři ale víc všímat. Přibude tvrdosti, záludností, přesto myslím, že to zvládne,“ tvrdí Kučera.

Proč dominovala v základní části
Táhlo ji sehrané a velmi produktivní duo Bednář–Červenka
Ustála listopadovou krizi i odchod gólmana Svobody do Omsku
Dala nejvíc gólů a měla i nejlepší bilanci na ledech soupeřů

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.