Hlavní obsah

Slávisté doufají, že jim ke zlepšení pomůže reprezentační pauza

PRAHA

Pouze osm bodů dokázali hokejisté mistrovské Slavie Praha nasbírat v posledních jedenácti extraligových zápasech. Pouze třikrát se přitom sešívaní radovali z vítězství, přičemž tříbodovou výhru zaznamenali pouze v souboji s nejhorším týmem soutěže z Mladé Boleslavi. Nyní mají vzhledem k reprezentační přestávce týden na to, aby znovu nabrali síly a pokusili se dostat na vyšší příčky.

Článek

"Reprezentační pauza by nám měla určitě prospět. Dáme se trochu do kupy jako parta, společně si sedneme a všechno probereme. Snad se nám pak bude dařit, tak jako předtím," doufá obránce Karol Sloboda, který se odmítá vymlouvat na fakt, že Slavia z posledních jedenácti zápasů hrála na domácím ledě extraligu jen dvakrát. "Takové bylo prostě rozlosování, navíc O2 Arena je víceúčelová hala, hrály se tu nějaké koncerty, s tím se u nás musí počítat."

"Nebereme to jako výmluvu, ale je všeobecně dané, že venku se hraje hůř, než doma. Venku hraješ pod tlakem, lidi na tebe řvou... Je to podstatně nepříjemnější, než na domácím ledě, kde tě tlačí dopředu fanoušci. Navíc taky máme úzké kluziště, zatímco venku se hraje na velkém," pokračoval útočník Jaroslav Bednář.

První gól Slobody stál za to

Obávaný kanonýr se včera gólově neprosadil a to ani při své oblíbené disciplíně - v samostatných nájezdech, dvě ze tří branek Slavie proti Budějovicím zařídili obránci. A především akce Slobody na konci druhé třetiny byla parádní. Slovenský bek projel po levé straně kolem dvou hráčů soupeře, natlačil se před branku, a trefil puk přesně mezi betony hostujícího gólmana Kováře.

"Věděl jsem, že hráči Českých Budějovic už byli dlouho na ledě. Tak jsem sebral vyhozený puk a protože jsem měl nabranou rychlost, tak mě jejich obránci už nestíhali. Podobný gól jsem ještě nedal, většinou jsem se trefil od modré nebo při teči," popisoval Sport.cz svou trefu Sloboda.

Navíc to byla jeho první branka v sezóně a to i proto, že pět týdnů nehrál kvůli komplikované zlomenině čelisti. "Čekal jsem na gól devatenáct zápasů a pro mojí psychiku už to nebylo dobré, byl jsem z toho dost nervózní. Teď mi ze srdce spadl takový menší kámen a snad se mi bude dařit i nadále," doufá pětadvacetiletý obránce.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec