Hlavní obsah

Snad první prohrané buly a hned gól, litoval liberecký kapitán Jelínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na buly ve třetím čtvrtfinále s Hradcem Králové liberecký kapitán Petr Jelínek jako tradičně kraloval, jenže to poslední vhazování v oslabení před vlastním gólmanem s Lukášem Cingelem prohrál. "Nezahrál jsem ho tak, jak jsem chtěl," litoval. Mountfield se ujal vedení 2:1 na zápasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča inkasuje gól od Hradce.

Článek

Východočeši svou šanci využili a rozhodli v prodloužení o výhře 2:1 po bleskově sehrané kombinaci.

„Zrovna jsem nad tím přemýšlel, že to bylo snad první buly, které jsem prohrál a byl z toho hned gól. Ale to k tomu patří," přiznal smířeně po zápase Petr Jelínek, díky jehož vyrovnávací brance 71 vteřin před koncem se prodloužení vůbec hrálo. „Puk se odrazil před bránu a jen jsem se ho tam snažil došťouchnout. Kdyby lidi nezačali řvát, tak ani nevím, že je gól," popsal.

Jeden z nejzkušenějších Bílých Tygrů patří už dekádu k nejlepším hráčům na buly v celé extralize. Na úspěch v této dovednosti má patent. Ostatně minulou sezonu jako první hokejista v soutěži přesáhl hranici pěti tisíc vítězných buly v základní části. I proti Mountfieldu vyčníval. Během šedesáti minut prohrál jediné z třinácti. A pak druhé v čase 60:31. „Nezahrál jsem ho tak, jak jsem chtěl," konstatoval suše.

K puku se dostal Smoleňák, nahrál na modrou, Blain kotouč poslal Jerglovi a ten ukrytou střelou z levého kruhu dramatický duel po šesti vteřinách přesilovky bleskově ukončil. „V play off většinou rozhodují takové přesilovky. Je to o jednom dvou gólech, je to válka. Ale v play off taky není čas na nějaké smutnění. Prohráli jsme jeden zápas a jedeme dál," burcoval.

Bílí Tygři už posedmé v řadě inkasovali v zápase gól jako první. „Na tohle se upozorňujeme pořád, ale už asi přestaneme. Protože vždycky, když si to řekneme, dostaneme gól jako první," štve ho negativní série. Dotahování stojí spoustu sil, které pak scházejí.

„Ideální to není, ale není důležitý průběh, ale stav na konci. Představovali jsme si lepší začátek lepší, první třetina určitě nebyla ideální, vůbec nám nešly nohy a byli jsme zaskočení. Ale od druhé třetiny jsme se zvedli a byl to vyrovnaný zápas," poznamenal.

Série pokračuje dnes čtvrtým utkáním od 17 hodin opět v Libreci, kde Mountfieldu půjde již o mečbol. „Asi teď soupeř má nějakou lehkou psychickou výhodu, ale nemyslím, že by to mělo být nějak rozhodující. Všechny zápasy s nimi byly hrozně vyrovnaný. Musíme se víc tlačit do brány, víc střílet a dostávat jejich gólmany více pod tlak, přijde mi, že to hrajeme moc okolo," uzavřel Jelínek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.