Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 5:4 PPŠok pro Spartu! Vedla o čtyři góly, nakonec prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Tomášek 0 : 1
17. Řepík 0 : 2
39. Tomášek 0 : 3
44. Dvořáček 0 : 4
45. Kohout 1 : 4
48. Kohout 2 : 4
54. Hladonik 3 : 4
55. Kaše 4 : 4
61. Koblasa 5 : 4
Záznam online reportáže

lik, rojČTKSport.cz
Aktualizováno

Senzační obrat zvládli proti Spartě hokejisté Karlových Varů, kteří v utkání 29. extraligového kola prohrávali už 0:4, ale nakonec doma slaví výhru 5:4 v prodloužení. Sparta v úterý přitom porazila Zlín vysoko 10:0, ve středu ale její šest zápasů trvající série výher skončila.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z vítězství nad Spartou.

Článek

Pražané po porážce ztrácí z druhé příčky čtyři body na vedoucí Třinec, který však odehrál o tři zápasy méně. Karlovy Vary jsou v tabulce páté se stejným bodovým ziskem, jako má čtvrtá Plzeň.

Od úvodního vhazování Sparta vyvinula tlak, který po 84 sekundách hry vyústil díky Tomáškově střele do odkryté branky ve vedoucí gól. Navýšit skóre mohl o minutu později Dvořáček, který však z bezprostřední blízkosti na Novotného nevyzrál.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

David Tomášek ze Sparty před brankářem Karlových Varů Filipem Novotným.

Energie se k první nebezpečné akci dostala v páté minutě díky Flekově střele v přesilové hře. Ještě blíže ke vstřelení gólu byl Kohout, ale z levého kruhu nastřelil tyč Machovského branky. Nic to však nezměnilo na skutečnosti, že v úvodním dějství sparťané domácí tým přehrávali, což v 17. minutě po Jandusově nahození od mantinelu potvrdil tečí před brankou Řepík, který tak zvýšil na 2:0.

Druhá dvacetiminutovka byla podobná té první, Karlovarští se snažili a bruslili, ale větší příležitosti si vytvářela Sparta. Energii nepomohla ani hra v početní výhodě, naopak blíže ke vstřelení branky měl ve vlastním oslabení dvakrát Rousek a jen díky výborným zákrokům Novotného se stav nezměnil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Sparty Miloslav Hořava (vlevo) se v závěru utkání dohaduje s hlavním rozhodčím Pavlem Hodkem. Hráčská lavice dostala dvouminutový trest.

V 38. minutě po vyloučení Černocha za napadení a hráčské lavice za hlasité protesty trenéra Pešouta se Pražanům naskytla příležitost dvouminutové přesilovky pět na tři, kterou střelou mezi Novotného betony využil v čase 38:12 Tomášek a skóroval podruhé v utkání.

Když ve 44. minutě Dvořáček navýšil vedení Sparty na rozdíl čtyř branek, málokdo pochyboval o jednoznačném vítězství hostů. Domácí však předvedli ve zbývající patnáctiminutovce neuvěřitelný obrat. O minutu později první branku domácích, kterou vstřelil Kohout, ještě musel posvětit videorozhodčí.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jakub Flek (zády) a David Kaše z Karlových Varů se radují z rozhodujícího gólu v prodloužení.

V 48. minutě se Kohout trefil podruhé, když mu přesně přihrál Koblasa. Karlovarští dělali svou aktivitou Spartě problémy a po Hladonikově střele v 54. minutě snížili na rozdíl jediné branky. V euforii hrající Západočeši díky teči Kašeho po Půlpánově nahození za 47 sekund vyrovnali.

Hosté mohli vrátit vedení na svou stranu při vyloučení Pulpána, ale po dvouminutovém trestu pro Spartu za protesty trenéra Hořavy a následném faulu Dvořáka šli domácí do prodloužení s výhodou přesilové hry pěti proti třem. Tuto 38 sekund trvající výhodu sice Energie nezužitkovala, ale v pokračující klasické početní výhodě rozhodl Koblasa.

Předehrávka 29. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (0:2, 0:1, 4:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Kohout, 48. Kohout (Koblasa, Černoch), 54. Hladonik (T. Mikúš, L. Zábranský ml.), 55. D. Kaše (Pulpán, Koblasa), 61. Koblasa (D. Kaše) - 2. Tomášek (Rousek, Buchtele), 17. Řepík (Němeček, M. Jandus), 39. Tomášek (Sobotka, Polášek), 44. Dvořáček (Zikmund, M. Sukeľ). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:8, navíc Polášek (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný - D. Mikyska, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Sparta: Machovský - Piskáček, Němeček, M. Jandus, Polášek, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek - Řepík, R. Horák, Sobotka - Buchtele, Tomášek, Rousek - A. Kudrna, Pech, Říčka - Zikmund, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: