Hlavní obsah

Šok ve Spartě! Pouhý den před prvním zápasem v extralize oznámila Kvapilův odchod

Praha
Aktualizováno

Působí to jako blesk z čistého nebe. Pouhý den předtím, než hokejová Sparta vstoupí zápasem v Plzni do nové sezony extraligy, oznámili Pražané, že u nich končí Marek Kvapil. Pětatřicetiletý útočník přitom měl být jedním z tahounů klubu, který vyhlásil útok na mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kvapil ve Spartě překvapivě končí.

Článek

„Ve Spartě nebude v této sezoně pokračovat útočník Marek Kvapil. Pětatřicetiletý forvard odehrál za náš klub v uplynulé sezoně čtyři zápasy. Nikdo z klubu HC Sparta Praha se k této věci aktuálně nebude více vyjadřovat," uvedli pouze Pražané.

Podle zdroje Sport.cz stojí za Kvapilovým koncem fakt, že mistr světa z roku 2010 byl jediným hráčem týmu, jenž odmítl přistoupit na dvacetiprocentní snížení základního platu.

S platy dolů přitom kvůli koronavirové pandemii musela jít drtivá většina hráčů v tuzemské nejvyšší hokejové soutěži.

Odpoledne pak potvrdila i Sparta, že všichni hokejisté aktuálního kádru souhlasili se snížením platů o dvacet procent, aby pomohli klubu. Důležité je slovní spojení „aktuálního kádru". Kvapila už do něj nepočítá.

„Jsem moc ráda, že jsme se s kluky domluvili. Ukázali tím, že jim záleží na budoucnosti klubu a že jsou správní sparťani," prohlásila generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Marek Kvapil ze Sparty, Ronald Knot z Liberce a Radek Jeřábek ze Sparty během utkání letního poháru.

Sparťané nejprve souhlasili s krátkodobým snížením platů během první vlny pandemie, teď přišlo dvacetiprocentní snížení po dobu nutného redukování kapacity libeňské O2 areny. „Všem hráčům za toto rozhodnutí patří velký dík. Ukázalo se, že v naší kabině sedí charakterově skvěle vybavení hráči," uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Pro Spartu je to každopádně krátce před startem extraligy velká nepříjemnost. Vždyť její trenéři Hořava s Jandačem počítali s rodákem ze slovenské Ilavy, který však reprezentoval Českou republiku, na křídlo elitní útočné formace s Michalem Řepíkem a Romanem Horákem.

Kvapilův účet ve Spartě, do které zamířil před minulou sezonou z Liberce, tak čítá pouhé čtyři extraligové zápasy a tři asistence. Loni v září si totiž hned v prvním kole nejvyšší soutěže (shodou okolností stejně jako letos proti Plzni) utrhl prsní sval a musel na operaci.

Foto: Jan Beneš / HC Sparta Praha

Marek Kvapil.

Délka jeho absence se i kvůli následnému poranění nohy protáhla až do konce února, následně odehrál za Spartu tři zápasy na konci základní části a pak už přišlo předčasné ukončení sezony kvůli koronaviru.

Teď zase přichází Kvapilův konec ve Spartě, přestože s ní měl platnou smlouvu ještě na dva roky. Kam povedou další kroky útočníka, který má ve své sbírce extraligový titul s Kometou z roku 2017 a v KHL vyhrál s Dynamem Moskva v letech 2012 a 2013 Gagarinův pohár?

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice