Hlavní obsah

Sparta bez kapitána, Třinec posílený výhrou. Nedělní scénář se nesmí opakovat, říká Chlapík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední krok potřebují udělat směrem do finále hokejisté Sparty. Nad mistrovskými Oceláři vedou v semifinále extraligy 3:1 na zápasy a nemají v plánu sérii zbytečně prodlužovat. Třinec se však nehodlá vzdát bez boje.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, vyhrocený závěr po gólu Ocelářů do prázdné brankyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 4. zápas Třinec - Sparta

„Věděli jsme, že to bude těžká série. Vyhráli čtyři tituly za sebou, je to top tým. Prohráli jsme jeden zápas, ale stále o dva vedeme. Nic se neděje a v úterý máme další šanci sérii ukončit,“ říkal útočník Pražanů Filip Chlapík po nedělní porážce.

Stříbrný extraligový medailista ze sezony 2021/2022 dobře ví, co mu může otevřít brány k finálovému souboji proti Pardubicím už v úterním pátém souboji (od 18.30 hodin v O2 areně). „Využít šance. V Třinci jsme měli dvě velké, ale nevyšlo to a oni si pomohli přesilovkami. Byli jsme ve čtvrtém utkání horším týmem, oni chtěli o něco více. To se nesmí opakovat. Proti takovému týmu nesmíme prohrávat 0:2. Víme, jak hrají, pokud vedou. Pak je to strašně těžké,“ zdůraznil reprezentační útočník.

Ve čtvrtek už do Třince jeho tým cestovat nechce. „Chceme ukončit sérii, to je ten nejtěžší krok. Oni to určitě nechtějí zabalit, bude to boj do poslední vteřiny. My se na to hrozně těšíme. Budeme hrát doma, kde nás poženou naši fanoušci,“ řekl 26letý rodák z Prahy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pražanům bude v pátém utkání scházet kapitán Michal Řepík, jenž za seknutí třineckého Patrika Hrehorčáka v závěru utkání dostal od šéfa Disciplinární komise Viktora Ujčíka trest na dvě utkání.

„Ujížděli dva na jednoho, chtěl jsem mu seknout do hokejky, nebo zabránit gólu, ale hokejka vylétla pravděpodobně do žeber. Za to se mu chci omluvit,“ řekl ve videu na síti X Řepík, jenž bude v úterý vpodvečer sledovat utkání pouze z tribuny.

Po jeho faulu se na třineckém ledě rozpoutala hromadná bitka. Filip Chlapík se popral s Markem Daněm a Michala Kempného vyzval obránce Tomáš Kundrátek.

„I rvačky k hokeji patří,“ říkal trenér Třince Zdeněk Moták po vůbec prvním vítězství svého týmu nad Spartou v sezoně. „Ani jeden trenér své mužstvo k něčemu takovému nenabádá. Když se to najednou semele, tak se to semele. Hrozí malá zranění. To je ale play off, emoce tam nějaké jsou. To k tomu patří,“ přidal se trenér Sparty Pavel Gross. „Je to sport, kde jsou emoce,“ namítl vzápětí Moták.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, domácí Daňo neúspěšně útočil na hattrick Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vítěz čtyř posledních mistrovských titulů Třinec bude v úterý podruhé v sérii odvracet konec sezony. „Hrajeme proti skvělému týmu, prohráváme 1:3 a jsme si dobře vědomi, že to z nula ještě nikdo neotočil. Kdyby se to povedlo, bylo by to skvělé. Udělali jsme první krok a tím dalším bude vyhrát a vrátit to zase zpátky domů,“ říkal po utkání třinecký útočník Andrej Nestrašil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.