Hlavní obsah

Sparta hlásí klíčový podpis

Během letní přestávky dojde v jejím kádru k odchodu řady hráčů, na důležitém prodloužení smlouvy se ale hokejová Sparta domluvila už teď. Její dres bude i nadále oblékat klíčový útočník Roman Horák, jenž s klubem prodloužil kontrakt na další tři sezony.

Foto: Jakub Pláteník/HC Sparta Praha

Útočník Roman Horák bude ve Spartě působit další tři sezony.

Článek

„Ve Spartě se cítím dobře jak po herní, tak lidské stránce. Sedlo mi to tady. I v další sezoně budeme mít vysoké cíle, moc bych si přál se Spartou zažít úspěch," uvedl pro klubové oficiální stránky Horák.

Devětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic zamířil do Sparty před touto sezonou po jedenácti letech strávených v zahraničí. V základní části byl s 47 kanadskými body (17+30) druhým nejproduktivnějším hráčem Pražanů po kapitánovi Michalu Řepíkovi.

V 11 zápasech play off pak účastník dvou MS a ZOH 2018 v Pchjongčchangu přidal tři góly a šest asistencí, Spartě to ale stačilo jen na zisk bronzových medailí.

„Je pro nás nesmírně důležité, že v týmu zůstává centr naší elitní formace. S Michalem Řepíkem byli velice důležitými postavami uplynulé sezony. Roman je v nejlepších hokejových letech a jsme moc rádi, že je stráví právě v našem dresu," pochvaluje si sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka prodloužení kontraktu s útočníkem se zkušenostmi z NHL, KHL i švédské ligy.

Reklama

Související témata: