Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:0Sparta má první body, díky povedenému závěru a Přibylovi porazila Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Polášek 1 : 0
53. Přibyl 2 : 0
56. Vitouch 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v utkání 2. kola extraligy Litvínov 3:0. Vítězný gól Pražanů při domácí premiéře v nové sezoně dal v polovině třetí třetiny během přesilové hry obránce Adam Polášek. Útočník Daniel Přibyl si připsal tři body za branku a dvě asistence. Své první čisté konto vychytal při druhém startu po návratu do nejvyšší domácí soutěže brankář Jakub Kovář.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovský brankář Šimon Zajíček likviduje šanci Dominika Simona ze Sparty.

Článek

Již po 86 sekundách se proti pravidlům provinil Stránský a sparťané hráli přesilovku, která se jim však nepovedla. Severočeši působili v úvodním dějství živějším dojmem, Pražany přestříleli a byli výrazně nebezpečnější. V osmé minutě si i oni zkusili hru v početní výhodě, domácího gólmana Kováře zahřáli několika pokusy a nechybělo mnoho, aby šli do vedení. Hlava však v obrovské šanci před odkrytou brankou zamířil pouze do boční sítě.

V 10. minutě Graňák zahákoval unikajícího Kudrnu a sudí nařídili trestné střílení. Stránský však při něm s kličkou do bekhendu na Kováře nevyzrál. Druhá přesilovka Sparty vypadala už lépe, jenže ani Zajíček se nenechal zahanbit. Nepropálil ho ani Erik Thorell, který zakončoval z křídla, gólman Vervy vytěsnil kotouč betonem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Potyčka během utkání Sparty s Litvínovem.

Podobný obraz hry nabídla i druhá třetina. Zdráhal a Zygmunt ztroskotali na Kovářovi. Před polovinou zápasu dostal v přesilovce nabito na kruh Estephan, pozorný Kovář však dál držel bezgólový stav. Právě Estephan prohrál se strážcem sparťanské branky i další minisouboj ve 33. minutě, kdy Kovář zasáhl s dávkou štěstí ramenem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Michal Řepík (vpravo) si kryje puk před obráncem Litvínova Patrikem Demelem.

Ve třetí části už začala ukazovat svou sílu v ofenzívě také Sparta. Ve 45. minutě však Tomášek stavem ještě nepohnul. Jen o chvilku později hrál Litvínov 54 sekund čtyři na tři, šanci ale nevyužil. Naopak Jandus hned poté, co naskočil jako první z tria potrestaných hráčů na led, uháněl sám na Zajíčka, ale nedal.

V 51. minutě už se domácí dočkali, když od modré čáry napřáhl Polášek a poslal Spartu do vedení. Jen o chvilku později zvýšil po chybě Severočechů s velkým štěstím Přibyl, když Zajíčkovi proplul kotouč u tyčky za brankovou čáru. Sám úspěšný střelec pak ještě připravil gól pro Vitoucha, jenž uzavřel skóre a oslavil tak dnešní 21. narozeniny.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 51. Polášek (Přibyl), 53. Přibyl (Dvořáček), 56. D. Vitouch (Přibyl). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 8214.
Sparta: Jakub Kovář - Krejčík, Graňák, Jurčina, Polášek, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, R. Horák, D. Simon - Tomášek, G. Thorell, E. Thorell - D. Kaše, Konečný, Forman - Přibyl, D. Vitouch, Dvořáček. Trenér: Patera.
Litvínov: Zajíček - Jaks, Zile, Freibergs, Šalda, Strejček, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Abdul, Š. Stránský, P. Straka - Hlava, M. Sukeľ, Chalupa - Helt, Gut, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 18. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články