Hlavní obsah

Sparta nad propastí. Tohle je těžká porážka, ví Kempný. Kacetl sklízí chválu ze všech stran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparťanské střelce přiváděl k šílenství. Za poslední dva zápasy inkasoval gólman Ocelářů Ondřej Kacetl jedinkrát, v neděli bránu zavřel úplně, pochytal všech 32 střel domácích a hlavně jeho zásluhou dělí hokejisty Třince jediná výhra od postupu do semifinále. „Ondrovi patří velké díky. Byl základní stavební kámen našeho vítězství. Zaslouží absolutorium," věděl obránce Jakub Jeřábek, komu Třinec vděčí, že je vůbec poprvé v sérii o krok před Spartou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl zasahuje proti střele sparťana Vladimíra Sobotky.

Článek

Po úvodním gólu Růžičky na konci první třetiny se hosté zatáhli a za zbylých 40 minut vyslali na Kováře pouhé dvě střely! Dalšími dvěma v samém závěru trefili prázdnou branku. To Sparta jen ve druhé třetině zasypala Kacetla i díky čtyřem přesilovkám 17 ranami.

„Viděli jsme klasický Třinec, který zavřel střední pásmo. My jsme dvě třetiny tlačili a tlačili, ale neúspěšně. Tohle je těžká prohra, ale bez gólů to nejde," ví obránce Pražanů Michal Kempný.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Radost hráčů Třince po vedoucí brance na Spartě.

„Chtěli jsme trpělivě čekat na šanci, ale je pravda, že od druhé třetiny jsme se jenom bránili," věděl Jeřábek, že Třinec si svou pasivitou koledoval.

„Káca byl v brance neskutečný. Klobouk dolů ale i před kluky před ním, kteří chodili na oslabení. Odehráli to obětavě," připomínal Marko Daňo dalších 37 střel domácích, které Třinečtí dokázali zblokovat.

„Hráli obětavě, skákali do střel a žrali puky. A všechen respekt Kacetlovi, chytal výborně," dodal Kempný. Jestli na něj Sparta nenajde recept, už v úterý může mít po sezoně.

„Vím, že stav 2:3 na zápasy s námi nezamává. Za tím si stojím, vím to. Budeme bojovat do poslední chvíle. Určitě nekončíme," vyhlašuje Kempný.

„Sil máme dost, víc než Třinec. Hrajeme velmi dobře, určujeme tempo i obraz hry. Jezdí nám to víc než soupeři. Je to jen o tom, procpat puk do brány. Ono to přijde," věří útočník Sparty David Tomášek.

Reklama