Hlavní obsah

Sparta nepřestává se zbrojením! Přivádí dalšího reprezentanta

Praha

Do útoku už během letní přestávky přivedli řadu zvučných jmen, nyní hokejová Sparta hlásí i výraznou posilu defenzivních řad. Po třech sezonách strávených v Kontinentální lize se do pražského klubu vrací reprezentant Adam Polášek. Osmadvacetiletý bek podepsal roční kontrakt s možností odchodu do zahraničí.

Foto: Vladimír Koča

Sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka (vpravo) vítá posilu do obrany Adama Poláška.

Článek

„Jsem šťastný, že se vracím do Sparty, která vyhověla mým podmínkám. Mám s klubem nadstandardní vztah, který se touto dohodou ještě více upevnil," prohlásil pro oficiální klubové stránky Polášek.

Odchovanec Vítkovic do Sparty poprvé přišel v rozehrané sezoně 2013/14 a působil v ní i další dva ročníky. V létě 2016 se rozhodl vyzkoušet KHL, kde nastupoval za Novosibirsk, Soči a naposledy za Nižněkamsk, v němž v minulé sezoně zaznamenal sedm branek a devatenáct asistencí.

Foto: Vladimír Koča

Adam Polášek bude opět oblékat dres Sparty.

Sparta nyní o návrat účastníka loňských zimních olympijských her v Pchjongčchangu už delší dobu usilovala, jednání se však protahovala kvůli možnosti zahraničního angažmá. Ani to prozatím není zcela vyloučené.

„Domluvili jsme se na roční smlouvě s možností odchodu do zahraničí, kde by si Adam ve svém věku ještě rád zahrál. Momentálně ale nemá na stole žádnou lákavou nabídku, ač je to prvotřídní reprezentační obránce. Těžko můžeme konkurovat nabídkám z KHL, která je po NHL pro hráče finančně nejzajímavější," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Polášek bude znovu oblékat dres Sparty.

„Jsme strašně rádi, že mají bývalí sparťané hrající v zahraničí opět chuť vracet se do svého klubu. I když se může stát, že hráč před lednovým koncem přestupního období bude chtít odejít. Vedeme spolu otevřený dialog a jsme připraveni v případě potřeby najít za Adama do konce přestupního období adekvátní náhradu," dodal Hlinka, který Poláška ve Spartě zažil i jako spoluhráče.

Polášek je už sedmou letní posilou Sparty, první do obrany. Už před ním klub získal útočníky Marka Kvapila, Michala Řepíka, Vladimíra Růžičku mladšího, Matúše Sukeľa, Davida Dvořáčka a na roční hostování z Brna Martina Dočekala.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice