Hlavní obsah

Sparta prožívá radostný prosinec a drtí soupeře. Deset gólů? Není problém

Praha

Dvouciferná kanonáda. Hokejisté Sparty v úterý potvrdili, že poslední tři týdny vládnou Tipsport extralize. Šest zápasů, šest výher, osmnáct bodů a skóre 34:7. V úterý si naběhl Zlín, který odjel domů s výpraskem 0:10. Domácí se díky tomuto výsledku přiblížili k prvnímu Třinci na pět bodů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Z uplynulých osmnácti třetin sparťané prohráli jen jednu, v tabulce vstřelených gólů jsou první - 24 zápasů/91 gólů. V inkasovaných brankách jsou druzí nejlepší. Mají nejvíce využitých přesilovek, největší průměr střel na branku, nejvíce vstřelených branek v oslabení. Pět hráčů je v první dvacítce kanadského bodování. Pražanům se v prosinci prostě daří.

Sparťanskou formu korunovala desítka Zlínu. „Podařilo se nám vstřelit hodně gólů, pomohli jsme si i v přesilovkách, což bylo také velmi důležité. Taková výhra se nevidí každý den, ale nejdůležitější jsou tři body, kterých si vážíme ze všeho nejvíce," citoval klubový web obránce Martina Janduse, který si připsal tři body (1+2).

Sparta má s Karlovými Vary nejvíce bodů z výjezdů za soupeři, v domácí tabulce je třetí. V O2 areně Pražané odehráli 10 zápasů, osmkrát vyhráli a mají skóre 46:12.

„V O2 arene se nám hraje skvěle, chceme zde nasbírat co největší počet bodů. I to nás dokáže vyhecovat a namotivovat k dobrým výkonům. Brankáři nás drží nad vodou, táhneme za jeden provaz. Věřím, že se nám bude dařit i v dalších domácích zápasech minimálně podobně, jako tomu bylo doposud," přeje si Jandus.

Dnes Sparta vyjíždí do Karlových Varů a může se na dva body přiblížit Ocelářům, ti prohráli naposledy právě s Energií, nyní domácí prověří hosté, kterým se venku daří.

„Máme velmi zkušené mužstvo. Věříme, že když se budeme nadále soustředit na svoje výkony, máme velkou šanci uspět. S Karlovými Vary byly zápasy vždycky velmi náročné, navíc v současné době Vary mají dobré výsledky a budou se chtít vytáhnout. Musíme hrát s čistou hlavou. Věřím, že vyhrajeme," nepochybuje Jandus.

Potvrdí Sparta prosincovou formu?

Reklama

Související témata: