Hlavní obsah

Sparta - Kladno 5:1Sparta si doma zastřílela a slaví třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Thorell 1 : 0
9. Plekanec 1 : 1
25. Horák 2 : 1
35. Thorell 3 : 1
52. Sobotka 4 : 1
55. Forman 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v nedělním utkání 23. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad kladenskými Rytíři jasně 5:1. Po třech bodech za gól a dvě asistence si před třetí nejvyšší návštěvou této sezony 12 113 diváků připsali Roman Horák a Miroslav Forman. Rytíři ve čtvrtém utkání po reprezentační pauze poprvé nebodovali a nenavázali na poslední dvě výhry.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Gustaf Thorell ze Sparty (vpravo) střílí gól. V brance Kladna je Landon Bow.

Článek

Sparta se ujala vedení už po 67 sekundách, kdy si Erik Thorell vyměnil puk s Horákem a trefil odkrytou část Bowovy branky. Vzápětí měl další možnost Buchtele, ale kladenský gólman zasáhl. Rytíři začali také hrozit, nevyrovnali však ze svého tlaku, ale v deváté minutě udeřili z protiútoku.

Procházka zachytil v obranném pásmu Moravčíkovu rozehrávku, vysunul do úniku Plekance, který sice neudržel rovnováhu, ale vkleče překonal Kořenáře. Při Slováčkově vyloučení kryl Bow Sobotkovu střelu a po Babkově chybné rozehrávce minul Erik Thorell. Při Buchteleho trestu neuspěl po přihrávce Brodeckého před Kořenářem Procházka.

Kladno hned po pauze přečkalo nápor Sparty, ale ve 25. minutě už inkasovalo. Pokus Erika Thorella tečoval před Bowem Horák. Pražané měli převahu, Bowa však nepřekonal ani Simon, který se před ním ocitl sám.

V polovině utkání mohl vyrovnat Filip, jehož první pokus zastavil hokejkou vleže Kořenář a druhý skončil na pravé tyči. V 35. minutě při Procházkově vyloučení po Formanově střele dorazil puk za Bowa Gustaf Thorell.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Pražané ubránili při Němečkově trestu. Zvýšit náskok Sparty mohl Horák, ale kladenský gólman prostor u pravé tyče pokryl. Kladno ze svého náporu snížení nevytěžilo. Na druhé straně si Bow poradil s šancí Erika Thorella, ale v 52. minutě už jej překonal Sobotka. V čase 54:02 ještě ve vlastním oslabení dovršil výsledek z přečíslení po Horákově přihrávce Forman.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. E. Thorell (R. Horák), 25. R. Horák (E. Thorell, M. Jandus), 35. G. Thorell (M. Forman, M. Jandus), 52. Sobotka (M. Forman, Kempný), 55. M. Forman (R. Horák) - 9. Plekanec (M. Procházka). Rozhodčí: Hribik, T. Horák - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 12.113.
Sparta: Kořenář - Polášek, Kempný, Moravčík, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - D. Simon, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.
Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - O. Bláha, Filip, Michnáč - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama