Hlavní obsah

Sparta spláchla lídra z Pardubic, do čela jdou Vítkovice. Hradec zdolal v přestřelce Liberec

Aktualizováno

Tři atraktivní bitvy měla v úterý na programu hokejová Tipsport extraliga. V zápase v té době vedoucích Pardubic se Spartou si lépe počínali Pražané, kteří potvrdili výbornou formu jasnou výhrou 3:0. Zaváhání lídra využily Vítkovice, když zvítězily na ledě Plzně 3:2 a vrátily se do čela extraligové tabulky. Dva body vybojoval Hradec Králové, který v divoké přestřelce přehrál Liberec 5:4 po prodloužení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

První velká šance Sparty brankou neskončila.

Článek
Fotogalerie

V opatrné první třetině se Pardubice ani Sparta do větších šancích nedostávaly, do největší možnosti otevřít skóre se probil Konečný, jeho samostatnou akci ale vychytal Will. Druhá třetina se nesla jasně ve znamení Pražanů, kteří si vytvořili celou řadu gólových možností. Poprvé překonal domácího gólmana ve 24. minutě Vladimír Sobotka a Sparta šla do vedení.

I nadále měli hosté více ze hry, Dynamo ale držel ve hře výborným výkonem Roman Will. Třicetiletý gólman podruhé kapituloval až v poslední minutě druhé dvacetiminutovky, kdy využil přesilovou hru Němeček. Veškeré myšlenky na případný obrat vzal domácím v 46. minutě třetí brankou Řepík, Sparta si tak z ledu Pardubic odvezla přesvědčivou výhru 3:0.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Roman Will.

Vítkovice uspěly v Plzni

Plzeň chtěla po dvou porážkách, ve kterých vstřelila jen jediný gól, zaskočit druhé Vítkovice a v první třetině se jí dařilo s favoritem držet krok. Ridera se tak prosadila až těsně před polovinou utkání, když se trefil Dominik Lakatoš a připsal si tak již svůj šestnáctý gól v sezoně.

Západočeši se vyrovnávací branky dočkali v 48. minutě po využité přesilové hře Holešinského. Myšlenky na jakýkoliv bodový zisk však absencemi zdecimované Plzni vzali Mueller s Kotala. Domácí stihli díky Schleissově trefě 72 sekund před koncem již jen snížit, na víc než prohru 2:3 jim to však nestačilo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Samuel Bitten z Plzně, Petr Gewiese z Vítkovic.

Hradec přetlačil Liberec po prodloužení

Souboj osmého Hradce Králové s šestým Libercem začali lépe domácí, které poslal ve 12. minutě do vedení kanadský útočník Lalancette. Tygři poprvé překonali Kiviaha krátce po polovině utkání díky trefě Rychlovského. Mountfield si však ještě do konce prostřední dvacetiminutovky díky brankám další posily ze země javorového listu Blaina a Cingel´a, který se trefil sekundu před druhou sirénou, vypracoval dvoubrankový náskok. Ani to ale hosty nezlomilo.

Během 46 sekund se Birner a Frolík postarali o vyrovnání. Severočeši se však z nerozhodného stavu radovali pouhé tři minuty, když se prosadila i třetí kanadská akvizice ve službách domácích McCormack a Hradec znovu vedl. Dramatický zápas však zdaleka nekončil, 29 sekund před koncem se podruhé prosadil Frolík a utkání šlo do prodloužení. Bod navíc pro domácí trefil v páté minutě nastavení Pilař a Hradec se tak radoval ze dvou bodů za výhru 5:4.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Hradce Králové Henri Kiviaho a Martin Faško-Rudáš z Liberce.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 32. kola:
Pardubice - Sparta 0:3
Branky: 24. Sobotka, 40. Němeček, 46. Řepík
Předehrávka 41. kola:
Plzeň - Vítkovice 2:3
Branky: 48. Holešinský, 59. Schleiss - 29. Lakatoš, 44. Mueller, 45. Kotala
Dohrávka 27. kola:
Hradec Králové - Liberec 5:4, po prodl.
Branky: 12. Lalancette, 38. Blain, 40. Gingel´, 51. McCormack, 65. Pilař - 31. Rychlovský, 47. Birner, 48. a 60. Frolík

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice