Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 2:3Statečný boj Indiánů nestačil, Ridera jde před Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Lakatoš 0 : 1
48. Holešinský 1 : 1
54. Mueller 1 : 2
55. Kotala 1 : 3
58. Schleiss 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zvítězili v předehrávce 41. kola extraligy na ledě Plzně 3:2, vyhráli potřetí za sebou a posunuli se do čela tabulky před Pardubice. Dvě asistence si připsal kapitán hostů Lukáš Krenželok. Západočeši vyšli naopak potřetí za sebou bodově naprázdno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z úvodní branky utkání

Článek

Po opatrném úvodu ujel v šesté minutě hostující obraně Bitten, ale gólman Klimeš proti jeho zakončení skvěle zasáhl. Za chvíli kanadského útočníka fauloval Stehlík, jenže čtyřminutovou přesilovku domácí nezvládli. Naopak v 9. minutě nenápadnou střelou z levého kruhu trefil Kalus levou tyčku.

Zvládnuté oslabení hosty povzbudilo a převzali iniciativu. Po nahození Raskoba pomohla gólmanu Pavlátovi tentokrát pravá tyčka a v 17. minutě po nabídce Mullera zblízka netrefil odkrytou branku Bukarts.

Po pauze sice domácí viditelně přidali, jenže střeleckou převahu udržoval nadále hokejovější soupeř. Ve 29. minutě navíc střelu Raskoba od modré čáry úspěšně dorazil do sítě na brankovišti dobře postavený Lakatoš.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Samuel Bitten z Plzně, Petr Gewiese z Vítkovic.

Hosté následně nevyužili početní výhodu a po polovině zápasu nekrytý Bukarts pálil z mezikruží těsně vedle. Za chvíli na druhé straně pohotový pokus Merla z podobné pozice zlikvidoval lapačkou Klimeš. Další změnu skóre nepřinesly ani přesilové hry obou mužstev v závěru prostřední části.

Ve 43. minutě se trefil ranou bez přípravy od modré čáry Schleiss, ale vyrovnání domácích zmařila úspěšná vítkovická trenérská výzva pro postavení Hrabíka v brankovišti.

Vzápětí dostal pětiminutový trest ve svém stém extraligovém utkání Gewiese a po dalším vyloučení Klause už při přesilovce pět na tři ve 48. minutě regulérně vyrovnal na 1:1 dorážkou Rekonenovy střely Holešinský.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adrián Holešinský z Plzně, Lukáš Kovář z Vítkovic.

Aktivnější domácí pokračovali v náporu a po nedovolenému zákroku Kotaly je v oslabení od pohromy uchránil zázračným zásahem proti teči Poura Klimeš.

Z brejku v 53. minutě naopak vrátil hostům vedení přesnou střelou mezi betony Mueller a o necelé dvě minuty později znovu z protiútoku zvýšil na 3:1 šikovným bekhendovým zakončením Kotala, jenž se tak prosadil poprvé po příchodu z Mladé Boleslavi.

Při hře bez brankáře ještě zkorigoval 72 sekund před sirénou výsledek prudkým volejem z levého kruhu Schleiss, vyrovnat již ale domácí nedokázali.

Předehrávka 41. kola hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 48. Holešinský (Rekonen, Zámorský), 59. Schleiss (A. Jiříček) - 29. Lakatoš (Raskob, L. Krenželok), 54. Mueller (Krieger),55. Kotala (L. Krenželok). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:5, navíc Gewiese 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3210.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, A. Jiříček, Piskáček, Kvasnička, Houdek - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Mertl, Blomstrand - Rekonen, Suchý, Pour - Malát, Soukup Bitten. Trenér: Kořínek.
Vítkovice: Klimeš - Raskob, J. Mikuš, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář, Dej - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Kotala - Kalus, Chlán, Fridrich - R. Půček, Bernovský, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: