Hlavní obsah

Sparta utnula sérii hrůzy, Hradec šokoval Pardubice. Třinec pojistil vedení

Praha
Aktualizováno

Hokejová extraliga servírovala v neděli ze sedmizápasového menu 23. kola. Vedoucí Třinec zvládl derby s Vítkovicemi a šokující závěr měl šlágr mezi Pardubicemi a hradeckým Mountfieldem, který hosté během čtyř minut zcela otočili ve svůj prospěch a odvezli výhru v prodloužení. Sparta po osmi porážkách zabrala na ledě brněnské Komety a beznadnějně poslední Zlín se nezvedl ani v duelu s předposledním Kladnem.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce (zleva) Jérémie Blain, Kelly Klíma, Filip Pavlík a Kevin Klíma oslavují obrat proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Oceláři se dál vezou na vítězné vlně, z posledních deseti extraligových duelů vyhráli devátý a upevnili své vedení v čele extraligové tabulky. Báječnou formu potvrdili proti Vítkovicím, které prohrály i třetí zápas v řadě a jsou až na třinácté příčce. Hosté přitom dokázali v Třinci otevřít během první třetiny skóre, během dvou minut ale o vedení přišli a po polovině zápasu nasměroval domácí za výhrou Zahradníček.

V duelu nejhorších týmů extraligy mezi Zlínem a Kladnem po opatrném začátku slavili vysokou výhru 5:1 hostující Středočeši. Berani tak s mančaftem Jaromíra Jágra prohráli i druhý duel v sezoně, na kontě mají stále jedinou výhru za tři body a krčí se na posledním místě tabulky s pouhými osmi body. Kladno na tom nicméně není o moc lépe, bodů nasbíralo osmnáct a na třinácté Vítkovice má sedmibodové manko.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Erik Thorell pečetí výhru Sparty na ledě Komety.

Co napravovat měli hokejisté Sparty. Prohráli osmkrát po sobě a pokud by padli na ledě Komety, vyrovnali by devět let starou nelichotivou sérii, kdy nezvládli devět duelů v řadě. V nedělním souboji měli ovšem Pražané při obnovené premiéře kouče Miloslava Hořavy prakticky po celý zápas navrch a vítězství definitivně pojistili dvěma góly ve třetí třetině. Sparta zůstává v tabulce osmá, Kometa jedenáctá.

Poprvé po pěti zápasech nebodovali hokejisté Liberce a v tabulce klesli na deváté místo. V neděli doma nestačili na Olomouc, která díky čtyřbrankové smršti ve druhé třetině získala rozhodující náskok. Tygři sice dokázali snížit, vyrovnat ale již nestačili. Kohoutům patří v tabulce sedmá pozice.

Druhá třetina vyšla náramně i hokejistům Litvínova v Plzni, kteří třemi brankami odskočili už na 4:0. Domácím se nakonec podařilo snížit na rozdíl jediné branky, tři body ale nakonec zůstaly hostům. Severočeši tak poskočili na desáté místo tabulky, Plzeň je pátá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský brankář Jan Růžička inkasuje první gól v utkání s Budějovicemi.

Dlouhých osm let čekali na výhru nad Mladou Boleslaví hokejisté Českých Budějovic. Třetí výhru Motoru na cizím ledě v řadě jistil povedeným výkonem brankář Jan Strmeň, který Středočechům nedovolil navázat na sérii čtyř vítězství. Boleslav i tak zůstává čtvrtá a Budějovice šesté.

V Pardubicích bylo o náboj postaráno dopředu, na led třetího celku tabulky zavítal druhý nejlepší tým extraligy. A pikantní duel měl vpravdě senzační závěr. Domácí totiž ještě v 58. minutě vedli 3:1, Hradec si ale dokázal vyrovnáním 14 sekund před sirénou vynutit prodloužení, které rozhodl v 62. minutě svým třetím gólem v zápase Oksanen.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Mountfieldu (zleva) Aleš Jergl, Ahti Oksanen, Radek Smoleňák, Jérémie Blain a Jakub Orsava oslavují gól vstřelený Pardubicím.

Hokejová Tipsport extraliga - 23. kolo
Třinec – Vítkovice 2:1
Branky: 11. Musil, 32. Zahradníček - 9. Solovjov.
Zlín – Kladno 1:5
Branky: 28. Zbořil - 34. Wood, 40. Baránek, 43. Strnad, 57. Melka, 59. Beran.
Liberec – Olomouc 4:6
Branky: 2. Filippi, 7. Melancon, 50. Vlach, 52. Gríger - 14. Řezníček, 15. Káňa, 24. Knotek, 29. Krejčí, 30. a 33. Kucsera.
Mladá Boleslav – České Budějovice 1:4
Branky: 27. Kousal - 1. Vondrka, 33. Chlubna, 57. Holec, 60. Pech.
Kometa Brno – Sparta 2:5
Branky: 17. Krištof, 33. Zaťovič - 5. Matuškin, 7. Chlapík, 34. P. Hašek, 47. Horák, 60. Thorell.
Plzeň – Litvínov 3:4
Branky: 44. Kodýtek, 45. Suchý, 60. Lang - 16. Chalupa, 25. a 30. Zdráhal, 29. Zygmunt.
Pardubice – Hradec Králové 3:4 v prodl.
Branky: 1. Říčka, 12. a 36. Camara - 13. a 58. a 62. Oksanen, 60. Kel. Klíma.

Reklama