Hlavní obsah

Sparta v roce 2024 jako válec! Vůbec nepřemýšlíme o prohře, tvrdí Sobotka. A teď na ozdobu extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Sparta zůstává v roce 2024 jediným extraligovým týmem, který ještě neprohrál, navíc v něm neztratila ani bod. V neděli lídr tabulky v zápase plném obratů zdolal Litvínov 6:3, a ideálně se tak naladil na středeční domácí šlágr proti druhým Pardubicím.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Verva Litvínov 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Sparta - Litvínov (36. kolo)1/11

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Severočeši přitom v Praze vedli 1:0 a 3:2, jenže v závěru druhé třetiny je potopily fauly Šaldy a D. Kašeho. Sparta obě přesilovky využila a náskok už nepustila. „Tyhle hloupé zákroky všechno zlomily na stranu Sparty a nás dostaly dolů,“ věděl litvínovský asistent trenéra David Kočí.

Šest gólů vítězů vstřelilo šest různých střelců. Už posedmé v novém roce skóroval Horák, když si jeho vítěznou trefu ze 42. minuty nešťastně srazil bruslí do vlastní branky Zeman. „Horynův gól to zlomil. Přesilovkami si pomáháme, všechno nám v nich šlape,“ mínil útočník Vladimír Sobotka, jenž se střelecky prosadil ve třetím duelu za sebou a gólem na 3:3 oslavil prodloužení smlouvy na další sezonu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Litvínov 3:3 (39. Sobotka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Na sebe se nesoustředím. Teď to tam padá mně a Horynovi, příště dá góly zase někdo jiný,“ je si jistý první centr Sparty, která postrádala hned osm stabilních členů sestavy včetně v pátek zraněných hráčů – brankáře Kováře a útočné posily Harpera.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Litvínov 4:3 (42. Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Na to se nevymlouváme. Klíčové bylo, že jsme zůstali trpěliví. Cítíme, že máme vnitřní sílu a jsme schopní otáčet zápasy. Vůbec nepřemýšlíme nad tím, že bychom mohli prohrát,“ prohlásil Sobotka po pátém sparťanském vítězství za tři body v řadě.

„Byla to reklama na hokej před 12 tisíci diváky. Zažil jsem i zápasy před 18 tisíci, kde ale byla atmosféra jako v divadle. To nebyl tenhle případ,“ říkal kouč Pražanů Pavel Gross.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Litvínov 5:3 (52. O. Najman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ve středu při šlágru s Dynamem bude O2 arena vyprodaná. „Bude to ozdoba extraligy, zápasy s Pardubicemi jsou vždy vyhecované. Pro fanoušky jistě atraktivní zápas,“ tuší Sobotka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články