Hlavní obsah

Sparta v úzkých, Třinec však řeší velký problém. Dohrála hvězda Ocelářů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvrátili první mečbol, pak i druhý, a proti tomu třetímu sparťanskému navíc budou mít hokejisté Třince ve čtvrtek výhodu domácího prostředí. Přestože Pražané v semifinále play off extraligy stále vedou (3:2 na zápasy), psychická výhoda se nyní zdá být na straně úřadujících mistrů. Jenže musí řešit i jeden problém. Dost zásadní… V souvislosti se zdravotním stavem Martina Růžičky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zranění třineckého RůžičkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 5. zápas Sparta - Třinec1/15

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Osmatřicetiletý borec, který za svou kariéru vyhrál hned šest extraligových titulů, je zvyklý sázet gól za gólem. Jenže teď na něj čeká už šestnáct zápasů! Naposledy se trefil 23. února v rámci 48. kola základní části při výhře Třince 5:4 v Karlových Varech. Od té doby nic.

Je veřejným tajemstvím, že v play off zůstávají zranění a všemožné bolístky za zdmi kabiny týmu. A přesně to je i případ Růžičky. Podle informací Sport.cz nejproduktivnější hráč uplynulé sezony (základní části i vyřazovacích bojů) hraje od začátku letošního play off se zraněným ramenem a pod tišícími medikamenty.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

V úterním pátém semifinále navíc přišla další komplikace. Ve čtvrté minutě druhé třetiny narazil Roman Horák Růžičku na mantinel právě na inkriminované rameno. Třinecká opora se jen těžce zvedala z ledu, a když pak přijela na střídačku a dosedla na ni, utrousila jen směrem ke kustodovi týmu: „Rameno v p***.“

Což nevěstí nic dobrého…

Že jde o vážnější problém, dokládá i zbylý průběh zápasu. Zraněný Růžička sice do kabiny neodešel, do zápasu už se ale nevrátil. Jen seděl na kraji střídačky. Možná pro případ třinecké přesilovky, kterou ale už hosté ve zbytku zápasu nehráli.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, neuznaný gól domácího Moravčíka Video: Tipsport Extraliga / BPA

Je tak velkým otazníkem, jestli ještě Růžička do série zasáhne. A pokud ano, tak na jak velkou část zápasu/ů…

Reklama