Hlavní obsah

Sparta zůstává nedobytnou pevností, ostrými už pálil i Řepík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doma zůstává hokejová Sparta v extraligovém play off nepokořená. Ve čtvrtfinále třikrát na ledě O2 areny padli liberečtí Bílí Tygři a v pondělí i podruhé v semifinále budějovický Motor. Pražané po výhře 5:1 stojí v půli cesty do rozhodující série o titul, ve čtvrtek budou na jihu Čech bojovat o postupový mečbol.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Filip Chlapík v souboji s Michalem Vondrkou.

Článek

Ze čtyř střel v první části vytěžil domácí tým hned dva góly. O první se zasloužil Michal Řepík, jenž přitom od začátku března střelecky mlčel. „Samozřejmě úleva, to čekání už bylo malinko svazující. Naštěstí se mezitím trefovali jiní kluci a nějaké kanadské body jdou mimo mě. My hlavně chceme vyhrávat zápasy, za tím si společně jdeme," líčil.

Pojistka vedení přišla 74 vteřin před koncem úvodního dějství, kdy uplatnil důraz na brankovišti Thorell. „Dali jsme góly, když bylo potřeba," ocenil kouč Josef Jandač, jehož svěřenci pečlivou defenzivní prací, výborným pohybem i neústupností v osobních soubojích nepouštěli hosty do hry. „Dokázali jsme se udržet na puku i dobře čistit prostor před vlastní brankou. Fungovali jsme jako tým, vyrovnali jsme se i s dotěrným budějovickým napadáním," těšilo Řepíka.

Jistého Julia Hudáčka ve sparťanské brance až po 49 sekundách třetí části překonal Milan Gulaš, ale to byla jediná ze šestadvaceti střel hostů, která prošla do sítě Pražanů. Slovenský gólman tak spokojeně řídil děkovačku s kotlem fanoušků a vysloužil si uznání od kouče hostů, že je zatím rozdílovým faktorem.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Závar před sparťanskou brankou gólem neskončil

Jihočeská naděje žila necelé čtyři minuty, než přišla od Sparty razantní odpověď a dva góly obdržené během padesáti vteřin vyhnaly z branky Hrachovinu. Motor se v závěru zaměřil hlavně na to, aby zbytek zápasu soupeře bolel, což ale vyústilo v řadu faulů hostů a sparťané už jasně směřovali k vítězné tečce. „Zůstali jsme za všech okolností v klidu, nepanikařili a ani se nenechali strhnout k oplácení. Když udržíme tuhle disciplínu, jsme na dobré cestě. Zatím celé play off víme, co nechceme, aby nás potkalo," mínil obránce Michal Moravčík.

Sparta ale nepodléhá přehnané euforii. „Nesmíme si myslet, že je něco hotového. Máme pouze dobře nakročeno, v Budějovicích nás čeká pořádná dřina. Soupeř tam s podporou publika bude určitě agresivnější," uvědomoval si Řepík. „Motor se nám jistě pokusí ukázat, že umí kousat, ale věřím, že se i venku dokážeme držet své hry," mínil Moravčík.

Reklama