Hlavní obsah

Sparťan Tomášek podle disciplinárky po Gulašově faulu nesimuloval

Sparťanský útočník David Tomášek podle předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka po faulu kapitána Českých Budějovic Milan Gulaše ve čtvrtečním třetím semifinále extraligy na jihu Čech nesimuloval. Podnět k přezkoumání situace mu dali zástupci Motoru, Ujčík ale řízení zastavil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Emoce budějovického Milana Gulaše po vyloučení do konce zápasu.

Článek

Gulaš byl za nedovolený zákrok vyloučen v čase 55:25 za stavu 2:0 pro České Budějovice na pět minut a do konce utkání. Sparta si dvěma góly v dlouhé přesilovce vynutila prodloužení a v něm v čase 71:55 rozhodl o její výhře 3:2 druhým gólem v utkání Filip Chlapík po Tomáškově vyhraném vhazování. Gulaš dostal od disciplinárky trest na jeden zápas a pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního příjmu.

Vedení Motoru trest rozporovalo a podalo podnět na Tomáška. "Hráč byl holí drženou v obou rukách zasažen do obličejové části hlavy a namítaného přestupku (nafilmovaný pád nebo přehrávání) se nedopustil. K závěru, že by se pokusil předstíráním zásahu ovlivnit úsudek rozhodčích, nelze dospět ani na základě záběru zaslaného navrhovatelem," uvedl Ujčík v tiskové zprávě.

Motor v pátek vyhrál nad Spartou 3:1 a snížil v sérii hrané na čtyři vítězství na 1:3 na zápasy. Souboj bude pokračovat v pondělí od 18:30 v pražské O2 areně a vítěz ve finále vyzve mistrovský Třinec.

Reklama

Související témata: