Hlavní obsah

Spartě bude šéfovat žena! Sportovním manažerem jmenován nejlepší střelec klubové historie

Praha

Dva dny poté, co Petr Bříza prodal hokejovou Spartu investiční skupině Kaprain, má pražský celek novou šéfku. Generální ředitelkou klubu se stala Barbora Snopková Haberová. Nové obsazení má i post sportovního manažera – Michala Broše ve funkci nahradí jiný bývalý vynikající útočník Sparty Petr Ton. Sport.cz o tom informoval mediální zástupce investiční skupiny Kaprain Ondřej Pechar.

Foto: www.hcsparta.cz

Novou generální ředitelkou hokejové Sparty Praha je Barbora Snopková Haberová. Na pozici sportovního ředitele nastupuje bývalý hráč Sparty a reprezentace Petr Ton.

Článek

„S Petrem Tonem máme jasně rozdělené role. Mým úkolem je postarat se o manažerské vedení klubu, jeho hladký chod a další rozvoj. Petrovi přitom chci zajistit nejlepší možné podmínky pro jeho práci. Na Petrovi bude co nejdřívější zlepšení a stabilizace výkonnosti A-týmu a rozvoj mládežnického hokeje," uvedla Snopková Haberová pro oficiální klubové stránky.

Nová generální ředitelka Sparty je právnička a manažerka se zkušenostmi z nejužšího vedení České pošty nebo nadačních fondů. Byla také členkou kabinetu někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha, který je nepravomocně odsouzen za korupci. Pochází z ryze hokejové rodiny. Jejím dědečkem je legenda plzeňského hokeje Zdeněk Haber, otcem dlouholetý extraligový rozhodčí Ivo Haber a manželem bývalý obránce Jan Snopek, který získal mistrovský titul s Pardubicemi a nyní působí jako kondiční trenér extraligové Plzně.

„Sparta není obyčejný klub. Je to nedílná součást české i mé osobní hokejové historie. Do své funkce nastupuji s jediným cílem. Lidé by se v příštích sezonách neměli ptát, kterých šest týmů jde rovnou do play off. Mělo by být jasné, že je to Sparta a pět dalších," nastiňuje svou vizi Ton, který je s 293 vstřelenými góly nejlepším střelcem v historii Sparty.

„K tomu vede jen jedna cesta. Ve spolupráci s trenérem Kruppem musíme vybudovat silný kádr postavený na zkušených osobnostech a mladých talentovaných hráčích, které jsme si vychovali v mládežnických kategoriích," doplňuje bývalý vynikající útočník, jenž v letech 2005 a 2006 získal se Spartou extraligový titul a třikrát se také v jejím dresu stal nejlepším střelcem soutěže. Mimo Spartu působil na Kladně, v Brně a v několika finských klubech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ton v dresu Sparty.

Ton ve funkci sportovního manažera střídá Michala Broše, jenž stejný post zastával poslední dvě sezony. Sparta v nich pokaždé vypadla už v předkole a dál čeká na mistrovský titul, který naposledy získala v roce 2007.

Podle informací Sport.cz by však měl Broš ve Spartě dál zůstat, jen dostane jinou pozici. U A týmu nejspíše nesetrvá.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Michal Broš jako sportovní manažer Sparty končí.

„Jsme samozřejmě na úplném začátku a před dalšími významnými kroky se musíme s chodem klubu detailně seznámit," prohlásila Barbora Snopková Haberová. Již v tuto chvíli je ale jisté, že klub bude i nadále působit v libeňské O2 areně.

Reklama

Související témata: