Hlavní obsah

Spokojený nejsem. Dostal jsem tři góly a body nemáme. Teď to budeme mít těžké, prohlásil Habal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary sice v Olomouci ukončily po 134 minutách a 44 sekundách střelecký půst, ale jeden gól, který vstřelily, na body nestačil. V urputné bitvě si po výsledku 3:1 Hanáci připsali třetí výhru v řadě a v tabulce si upevnili devátou příčku. Energie, která se musela obejít bez nemocné gólmanské jedničky Frodla, naopak potřetí za sebou prohrála.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Energie Karlovy Vary 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Po dlouhé době jsme se zase trefili, ale vůbec se mi neulevilo. Pořád se trápíme v koncovce a ani si nevytváříme dostatek šancí. Jsme zklamaní, že odjíždíme s prázdnou. S Olomoucí se ale hraje těžko. Jsou disciplinovaní, pracovití, houževnatí,“ tvrdil po utkání hostující kouč David Bruk.

Kohouti do utkání vlétli, výborně bruslili, vytvořili si tlak a také šance. Když ale ani obvykle produktivní Macuh neproměnil tu největší, v oslabení ho vychytal gólman Habal, který v probíhajícím extraligovém ročníku nastoupil teprve popáté, přišel trest. Ve 12. minutě chybovali v rozehrávce a Koffer, jenž se ocitl zcela sám před Konrádem, nezaváhal.

29. kolo: Olomouc - Karlovy Vary

„Úvod byl z naší strany vlažnější, a proto jsme, byť po hrubé, málo vídané chybě, prohrávali,“ věděl asistent olomouckého trenéra Róbert Petrovický.

Ve druhé třetině domácí dvěma góly z přesilovek skóre otočili. Nejprve se po parádní kombinaci trefil Bambula a pak ve 40. minutě při dvojnásobné početní výhodě Káňa. Puk pak skončil ještě jednou za zády Habala, ale protože Macuh ho tam dopravil rukou, gól neplatil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Karlovy Vary 1:1 (25. Bambula)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Soupeř ty dvě přesilovky sehrál výborně. Oba góly padly poté, co jsem neviděl, odkud střela vyletěla. Na druhé straně, my sami jsme také měli přesilovky a žádnou jsme si nepomohli. To je pak těžké,“ kroutil hlavou gólman Energie Vladislav Habal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Karlovy Vary 2:1 (40. Káňa)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V závěrečném dějství obránce Řezníček třetím gólem domácí uklidnil a ti pak zbytek zápasu až do konce přes téměř dvouminutovou power play hostů v pohodě kontrolovali.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Karlovy Vary 3:1 (51. D. Řezníček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Prohra mrzí, byl to tým okolo nás. Teď přijedou Pardubice, pak jedeme na Spartu. Musíme už něco urvat, ale bude to sakra těžké. Měli jsme si odvézt výhru, ale naše koncovka v poslední době je žalostná,“ smutnil Habal, který svůj celek skvělými zákroky dlouho držel nad vodou. „Spokojený nejsem, dostal jsem tři góly a nemáme žádné body,“ odmítl chválu.

„Podal velmi solidní výkon,“ řekl k jeho výkonu Bruk a i on přiznal, že v dalších zápasech jeho tým čeká pořádná šichta. „Nebudeme favoritem, ale nikde není napsáno, že Pardubice a Sparta vyhrají všechno. Pokusíme se uspět,“ dodal.

Petrovický byl nadmíru spokojen. „Dnešní vítězství je nesmírně důležité. Hrálo se o šest bodů. Zasloužili jsme si je však. Jen závěr jsme mohli kontrolovat ještě lépe. Hru bez brankáře jsme neměli připustit,“ podotkl.

Reklama

Související témata: