Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 6:1Stačilo osm minut. Oceláři smetli oslabenou Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hrehorčák 1 : 0
4. Roth 2 : 0
8. Nestrašil 3 : 0
27. Chmielewski 4 : 0
30. Zahradníček 5 : 0
40. Daňo 6 : 0
55. Holešinský 6 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté deklasovali ve 36. kole extraligy na svém ledě Plzeň 6:1. Obhájce titulu vedl 3:0 už v čase 7:03 a v polovině utkání pak 5:0. Po třech bodech si připsali Andrej Nestrašil (1+2) a Jakub Jeřábek (0+3). Vladimír Roth, jehož příchod oznámil domácí klub v den utkání, se podílel na kanonádě gólem. Jednou skóroval i Marko Daňo, který nasázel jako první v sezoně dvacet branek. O nulu připravil Ondřeje Kacetla v 55. minutě Adrián Holešinský.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Třince Ondřej Kacetl vyráží střelu Petr Kodýtek z Plzně, uprostřed Vladimír Roth z Třince.

Článek

Všechny první tři góly padly po oku lahodících akcích. Hrehorčák po přihrávce Romana zpoza branky vymíchal Pavláta a bekhendem otevřel skóre. V čase 3:05 našel Marcinko prudkou nahrávkou od modré čáry Rotha, který si sjel k levé tyčce a pohodlně zvýšil po zakončení do prázdné branky. Pavláta vyhnal na střídačku v osmé minutě Nestrašil, který po pasu Jeřábka střílel rovněž do odkryté branky. Do hry tak šel dnešní náhradník Svoboda.

V závěru úvodní třetiny se dvakrát zaskvěl Kacetl. Třinecký brankář ukryl do lapačky reflexivním zákrokem střelu Kodýtka zblízka. V dalším střídání kryl trestné střílení Rekonenovi, který neuspěl s kličkou mezi betony.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Marinčin z Třince, David Kvasnička z Plzně.

Třinec zkopíroval ve druhé třetině výsledkově tu úvodní a odskočil na 6:0. Nejdříve se prosadil Chmielewski v přesilové hře tečí. O další změnu skóre se postaral Zahradníček, který se po návratu z trestné lavice dostal po pasu Draveckého do úniku a nadvakrát zvýšil. Gól do šatny přidal tečí v početní převaze Daňo. Zkorigovat průběžný stav mohl Rekonen, ale jeho střela se v přesilové hře otřela jen o tyč.

Čestný úspěch Plzně měl na hokejce v úvodu třetí třetiny zblízka Lang, ale Kacetl jej vychytal. Na druhé straně nepřelstil Hudáček v sólovém úniku Svobodu. Plzeň, která v minulém utkání neskórovala, přeci jen zažila radost z branky. V přesilové hře ukončil v 55. minutě gólový půst týmu Holešinský.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 6:1 (3:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Hrehorčák (M. Roman), 4. Roth (Marcinko, J. Jeřábek), 8. Nestrašil (J. Jeřábek, L. Hudáček), 27. Chmielewski (Marinčin, Nestrašil), 30. Zahradníček (Dravecký), 40. Daňo (J. Jeřábek, Nestrašil) - 55. Holešinský (Piskáček, Rekonen). Rozhodčí: Cabák, Jeřábek - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Diváci: 3704.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Havránek, Roth, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček - Hrňa. Trenér: Országh.
Plzeň: Pavlát (8. Miroslav Svoboda) - L. Kaňák, Houdek, Jiříček, Piskáček, Kvasnička, Kremláček - Holešinský, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, M. Lang - Hrabík, Malát, Suchý - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata: