Hlavní obsah

Štich předvedl zkrat a Výborný se zlobil. I kdyby za ně hrál Gretzky, měli jsme to ukopat, tvrdil

Chomutov

Po vysokých výhrách v Chomutově se už viděli ve čtvrtfinále. Mladoboleslavští hokejisté byli po prvních dvou zápasech předkola ve velké euforii, z které jim však nezůstalo vůbec nic. Následné domácí nezdary s jejich sebevědomím pořádně zamávaly, což se projevilo v rozhodujícím pátém duelu série. Na ledě Pirátů brzy prohrávali a v prostřední části hry, kdy Severočeši jasně dominovali, s nimi pořádně cloumaly emoce.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Mladoboleslavský trenér František Výborný marně hnal svůj tým do boje na ledě Chomutova v rozhodující bitvě předkola play off hokejové extraligy.

Článek

Nervy vytekly hlavně Davidu Štichovi. Ve 34. minutě ostře atakoval u mantinelu domácí oporu Ivana Humla a rozhodčí mu za jeho nevybíravý zákrok udělil trest na pět minut a do konce utkání. Reakce obránce Šticha vyprodanou arénu šokovala. Rozzuřeného obránce Středočechů, který se rozjel na hlavního arbitra, museli držet oba čároví sudí. Uklidnit se jim ho ale nepodařilo, Štich v návalu vzteku alespoň rozmlátil při odchodu do kabin svoji hůl o vlastní branku.

„Začali brzy prohrávat. Byli naštvaní a asi to trochu neunesli," mínil útočník Pirátů Vladimír Růžička, který si v nedělní bitvě připsal gól a tři asistence. "Byl na mě zbytečný faul. Jejich nezodpovědnost zápas asi trochu rozhodla," přidával se Huml. Štich svůj zkrat nekomentoval, jeho chování však bude mít nejspíš dohru u disciplinární komise.

Výborný: Chomutov ukázal charakter, srdce a vůli

Hosté se s koncem sezóny smiřovali velmi těžce. „Je to neomluvitelné. Vedení 2:0 na zápasy si prostě nemůže nechat ujít," zlobil se další zadák David Bernad. „I kdyby za ně hrál Wayne Gretzky, musíme to ukopat srdcem, bojovností a nasazením. Hráčům jsem řekl, že to bylo trestuhodný," přidával se trenér Středočechů František Výborný.

Jeho svěřenci nezopakují loňskou semifinálovou účast a sezóna pro ně končí zklamáním. „Tým měl podávat lepší výkony a pohybovat se ve vyšších patrech. Kabina však nebyla taková, jako ty roky předtím," posteskl si Výborný. „Soupeř ukázal charakter, srdce a vůli. Tohle nám během sezóny chybělo, proto byly naše výkony nahoru a dolů," pravil zkušený kouč.

Jeho mužstvo po dvou kanonádách přestalo dávat góly. V posledních třech utkáních skórovalo dohromady jen třikrát. Naopak Chomutovu se v pravý čas probudily opory. Huml a Vondrka byli klíčovými postavami Seročechů. "Mají vůdčí osobnosti, které dokážou mužstvo táhnout jak na ledě, tak v kabině. Zaslouženě postoupili," dodal Výborný.

Reklama