Hlavní obsah

Stránského nejkrásnější den. Z porodnice jel rovnou na úvodní buly, jeho gól ale k výhře Bruslařů nestačil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejista Mladé Boleslavi Jan Stránský má za sebou nejkrásnější den v životě. Odpoledne byl oporou manželce v porodnici v Praze a stihl si užít příchod na svět prvorozené dcery Viktorie. Poté sotva stihl přijet do Plzně, kde Bruslaři vstoupili do předkola play off. Útočník Středočechů si osladil životní den gólem. Jedinou kaňkou byl konečný výsledek. Hosté totiž padli 2:3 v prodloužení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Stránský z Mladé Boleslavi střílí první branku Boleslavi.

Článek

Hokej šel na chvíli stranou. Stránský se soustředil hlavně na rodinu. „Dvě noci jsem se moc nevyspal, manželka už byla v porodnici. V pátek v půl druhé ráno mi volala, že jí praskla plodová voda. Celou dobu jsem netrpělivě čekal u telefonu, ani jsem nešel na ranní rozbruslení," vyprávěl 31letý útočník.

U samotného porodu, který začal v půl desáté dopoledne, už byl Stránský osobně přítomen. „Všechno proběhlo v pořádku. Maminka i malá jsou zdravé. Je to pro mě euforie, rozhodně nejhezčí den v životě," usmíval se mladoboleslavský křídelník.

Ve čtvrt na čtyři nasedl do auta a z podolské nemocnice zamířil rovnou na zimní stadion v Plzni. „Dorazil jsem čtvrt hodiny před zápasem, takže jsem se jen převlékl a šel rovnou na úvodní buly. Byl to hektický den," popisoval Stránský.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gustaf Thorell z Plzně před brankářem Mladé Boleslavi Gašperem Krošeljem.

Životní den korunoval útočník úvodním gólem zápasu, když v přesilové hře dostal přihrávku před branku a na druhý pokus zavěsil puk do sítě. „Mrzí mě, že jsem si nevzal kotouč. Napsal bych na něj jméno dcery s dnešním datem. Ale nějakou oslavu ještě vymyslím," plánoval rodák z Plzně.

Pro Stránského je speciální, že v předkole narazil právě na Západočechy. „Přeci jen jsem tu vyrůstal i jsem tu hrál tři roky za áčko. Pořád tu mám rodinu a jezdím sem pravidelně," vysvětloval.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólová radost mladoboleslavských hokejistů.

Mrzet ho mohl jen konečný výsledek prvního zápasu. Mladá Boleslav nebyla k vítězství daleko, ale spálila šance v prodloužení a prohrála 2:3. „Sám jsem mohl rozhodnout, dostal jsem přihrávku mezi kruhy, stačilo zvednout kotouč," litoval Stránský.

Věří však, že Bruslaři mohou favorita série překvapit v dalších duelech. „Byl to pěkný zápas a v částech utkání jsme byli lepší. Nebudeme se prohrou dlouho trápit. Musíme do druhého utkání hlavně zlepšit koncovku," velel Stránský.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Bitka před boleslavskou brankou.

Reklama

Související témata: