Hlavní obsah

Stránský a Cibulskis si střihli boxerskou vložku. Nekoukám, jak je kdo velký, tvrdí útočník Tygrů

Liberec

Měří jen 178 centimetrů, ale pustit se do rvačky s o hlavu vyššími i váhově těžšími borci se vůbec nebojí. Liberecký hokejový útočník Jan Stránský se v srpnové přípravě utkal v pěstním souboji s urostlým Slovincem Blažem Gregorcem a v úterý večer shodil rukavice a pustil se do bitky s jiným statným bekem Mountfieldu Oskarsem Cibulskisem. Jejich potyčka okořenila čtvrtý čtvrtfinálový duel play off, v němž Bílí Tygři po výhře 3:0 srovnali stav série s Hradcem Králové na 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Takhle se do sebe v úterý pustili Jan Stránský z Liberce a Oskars Cibulskis (vlevo) z Hradce Králové.

Článek

„Byly tam provokace jak od nás, tak ze strany soupeře. Laky (Dominik Lakatoš) se prát nechtěl, tak jsem tu úlohu vzal za něj. Nekoukám, jak je soupeř velký. Kdybych se nad tím zamýšlel, nemohl bych do rvačky ani jít. Oba jsme skončili na zemi, i když jsem se ji snažil ustát, ale ten frajer má přes sto kilo," vysvětloval sedmadvacetiletý křídelník, jenž má na šarvátky s hráči Mountfieldu v této sezóně štěstí. „Já proti nim nic nemám, ale nějaký problém se mnou mají asi oni. Nějak to prostě vychází na mě, navíc samí dvoumetroví kluci," usmíval se Stránský po boxerské vložce, v níž oba aktéři rozdali i schytali několik tvrdých direktů.

Plzeňský rodák chyběl v sestavě v prvních dvou zápasech série, v předkole proti Spartě i v závěrečných dvou utkáních základní části. V domácích bitvách proti Hradci nastoupil ve čtvrté formaci s Dominikem Lakatošem a dalším ranařem Jaroslavem Vlachem.

„Jsem rád, že jsem znovu v sestavě. Připravoval jsem se na každý trénink, jako kdybych měl naskočit do dalšího zápasu. Doufám, že to bylo vidět. Pondělní zápas byl pro mě náročný, zvlášť první třetina, kdy jsem měl těžké nohy. Ale od druhé jsem se rozjezdil," liboval si plzeňský rodák, který odvádí na ledě černou práci. „Doufám, že jsem ji naplnil. Je to i o tom dohrávat hráče, brát jim sílu, někdy je třeba se i porvat," připomněl Stránský a pomalu už vyhlíží pátý souboj série, který je na programu ve čtvrtek od 17:20 na ledě Hradce Králové.

„Když jsme prohrávali 0:2 na zápasy, měl jsem sevřené půlky. Ale srovnali jsme a psychická výhoda by měla být teď na naší straně," domnívá se.

Reklama

Související témata: