Hlavní obsah

Střelec Jágr za téměř 200 tisíc! Rytíři v aukci retro dresů vydražili rekordní částku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cena za dres, v němž nejúspěšnější český hokejista historie vstřelil první extraligový gól po padesátých narozeninách? Přesně 185 823 korun. Tahle akce se kladenským Rytířům povedla. Hráče oblékli do retro dresů z 90. let s paní Poldi na hrudi. A vydražili rekordní sumu. Nejvíc táhl samozřejmě Jágr, u kterého fanoušci přihodili celkem 447krát.

Návrat do devadesátek. Kladno hrálo proti Plzni v retro dresech s paní PoldiVideo: Sport.cz

 
Článek

Dres hrajícího kladenského majitele, jenž nastoupil s paní Poldi po dlouhých 29 letech, nakonec stál víc než třetinu celkové vybrané částky. Výsledná suma přesáhla půl milionu, konkrétně 501 023 korun.

„Rytíři v retro sadě dresů odehráli první utkání tohoto roku. Bohužel prohráli s Plzní, Jaromír Jágr však vstřelil první letošní gól. A to sběratelé rozhodně ocenili. Všem moc děkujeme," uvedl pro klubový web tiskový mluvčí Lukáš Jůdl.

Velký zájem byl také o kapitána Tomáše Plekance, jenž na Jágrovu trefu při prohře 3:4 nahrával, cena dresu se zastavila na 53 400 korunách. A ačkoliv nenastoupil aktuální vicemistr světa do 20 let Jiří Ticháček, jeho dres vynesl 26 700 korun.

Výtěžek z dražby, která skončila v úterý večer, poputuje na účet klubové nadace Knights Foundation, odkud se částka bude rozdělovat potřebným.

Kladno v minulosti uspořádalo několik aukcí, dosavadním rekordem však byla suma za originální zápasovou sadu ze sezony 2019/2020, která se vyšplhala na 304 tisíc korun.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec