Hlavní obsah

Byla jen otázka času, kdy se prosadí, říká o Jágrovi kapitán Plekanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nasbíral už pět asistencí, v sedmém utkání se Jaromír Jágr dočkal i premiérové trefy v sezoně. Ani gól hrajícího majitele však nepomohl hokejistům Kladna, kteří ve 34. extraligovém kole podlehli Plzni 3:4. „Tím, jak hraje, byla jen otázka času, kdy se prosadí. Jeho síla v osobních soubojích je obrovská. Pořád je pro nás platný,“ chválil svého spoluhráče Tomáš Plekanec. Právě on symbolicky na trefu přihrál.

Škoda, že Jágrův gól nepomohl k výhře ve výročním zápase, litoval Tomáš PlekanecVideo: Sport.cz

 
Článek

Návrat do devadesátek. Kladno hraje proti Plzni v retro dresech s paní Poldi

Rytíři si pro fanoušky připravili speciální utkání k příležitosti 30. výročí vzniku samostatného českého státu a nastoupili v retro dresech Poldi z 90. let. „Jsem jeden z mála, kdo si takové dresy pamatuje. Jsou hezké. Sice jsem v nich nehrál, ale chodil jsem v té době na extraligu a snil jsem hrát za áčko," popisoval Plekanec. „Příjemná vzpomínka. Ale pro nás je vlastně každý zápas výroční, protože musíme pořád sbírat body," glosoval domácí kapitán.

To se Kladnu tentokrát nepovedlo hlavně kvůli špatnému úvodu. Už ve 2. minutě využil přesilovku Hrabík, následně potrestal nedůraz defenzivy dorážející Dvořák a na 3:0 zvyšoval půl minuty před koncem první třetiny po chybě domácích Mertl. „Dohánění takového manka nás stálo spoustu sil. Začátek si příště musíme pohlídat," říkal Plekanec.

Kladno se však nehodlalo vzdát a ze dna ho zvedl ten nejpovolanější. Jágr odpověděl už po šestnácti sekundách a zapsal první extraligovou trefu po 50. narozeninách. Tělem si odstavil Kodýtka a svou dlouhou holí tečoval Plekancovu přihrávku k pravé tyči. „Ani jsem ho neviděl, ale křiknul si a poslal jsem mu puk před branku. Dostali jsme se tím zpátky do zápasu," hodnotil 40letý centr.

Poslední tým tabulky poté hosty přehrával a přestřílel dvojnásobně 42:21. Dlouho ovšem nemohl najít další recept na gólmana Svobodu, který se vrátil po viróze. Nakonec platil důraz před plzeňským brankovištěm. Na 100. gól Kubíka v kladenském dresu přihrával opět Plekanec a v 53. minutě dokonce srovnal první trefou v sezoně Pytlík. Ten doklepl letící kotouč do sítě a odstartoval euforii. „Bohužel nám to ale nestačilo," litoval Plekanec.

Škodu totiž zachránily přesilovky, Západočeši využili i druhou. Jan Schleiss čtyři minuty před koncem zavěsil z levého kruhu a rozmetal láhev domácího gólmana Brízgaly, jenž po první části vystřídal nejistého Bowa. „Flaška v rohu branky pro mě byla takový svítící terč, který jsem chtěl trefit," usmíval se plzeňský kapitán.

Západočeši se díky vítězství posunuli před Olomouc do elitní čtyřky. „Teď musíme jíst hodně vitamínů, aby se vrátili marodi a byli jsme znovu v plné síle," pokračoval Schleiss. Indiáni totiž kvůli pokračující viróze v kabině nastoupili jen s jedenácti útočníky, navíc kvůli poranění hlavy nedohrál Holešinský. I v oslabené sestavě však utkání zvládli.

Naopak Kladno nenavázalo na tři předchozí vítězství a odmítlo šanci zvednout se ze dna tabulky. „Věřím, že extraliga bude vyrovnaná až do konce. Jen musíme vyhrávat, a ne odevzdávat body jako teď," lamentoval Plekanec.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice