Hlavní obsah

Svačina odstartoval parádní třinecký obrat. Rozhodlo, že jsme nezačali bláznit, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vítězným nájezdem rozhodl druhé utkání semifinále s Mladou Boleslaví, prvního gólu zapsaného do statistik se ale třinecký Vladimír Svačina dočkal až v úvodním finálové bitvě proti Spartě. Ve 45. minutě srovnal na 1:1 a odstartoval velký ocelářský obrat. „Bylo to strašně těžké. Sparťané byli strašně dobří na puku a v začátku utkání bylo trošku vidět, že jsme s tím měli problémy. Naší trpělivou hrou jsme to ale dotáhli do vítězného konce. Nějaké šance jsme si vytvořili i v úvodní třetině, ale góly jsme dali až ve třetí,“ popisoval třinecký útočník.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva gólman Sparty Július Hudáček, Vladimír Svačina z Třince a Maxim Matuškin ze Sparty v souboji před brankou.

Článek

Věděl jste hned, jak jste převzal puk, kam budete zakončovat?

Jen jsem na Mariho mrknul už jsem věděl, že o mě ví. Byla to neskutečná nahrávka, prostě mi jen cvakla do hokejky a v tu chvíli jsem věděl, že se dostanu za beka a rozhodl jsme se vystřelit nahoru. Bylo to naštěstí správné rozhodnutí.

V první třetině to vypadalo, že jste trochu hledali jiskru. Bylo to tak?

Jak to popsat. Sparta je úplně jiný soupeř, než Vítky a Bolka, hlavně v první třetině byli strašně šikovní na puku, což nám dělalo trošku problémy. A možná nám ani nepomohlo to, že v semifinále hráli jen čtyři zápasy a pak měli deset dní volno. Tréninkem se zápasy nenahradí. Naštěstí byla taková jen prví třetina, i když si nemyslím, že by byla úplně špatná. Byly tam ale fauly, a proto to vypadalo, že je Sparta na koni.

Čím to bylo, že jste v první třetině Spartě dovolili tři přesilové hry? Byly ty fauly nutné?

Těžko hodnotit. Někdy se to tak seběhne. Přemíra snahy, malý detail, který se stane v setině sekundy a jde těžko ovlivnit. Ale jasné je, že se těch faulů musíme vyvarovat, ať je jich co nejméně. Přesilovky můžou a asi i budou rozhodovat.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Martin Marinčin z Třince a Michal Moravčík ze Sparty v souboji o kotouč.

Bylo složité upozadit negativní emoce, aby vám ten zápas neutekl?

To ne. Ty fauly byly, takže jsme si k tomu něco řekli v šatně my, než abychom cítili křivdu. Nemá cenu se v tom babrat. Chyby dělají všichni, i my jich na ledě uděláme spoustu. Je důležité se soustředit sami na sebe. Kdybychom tam na někoho začali hulákat, tak nás to akorát vyvede z koncentrace.

Od půlky utkání jste byli lepší, co se změnilo?

Nic zásadního. Vedli, nemuseli se tolik hnát dopředu, ale my jsme se jen drželi plánu a trpělivá hra se nám vyplatila stejně, jako v předchozích dvou sériích. Nebylo by ideální, kdybychom se zbláznili a lítali tam najednou nahoru dolů.

Jak důležité je vyhrát první zápas série? Nebo je to prostě jen jeden ze čtyř, které musíte zvládnout?

Kdybychom ho prohráli, tak jsme pod tlakem, že ten druhý už bychom měli zvládnout. Ale je to opravdu jen jedna výhra, nic to neznamená. Zítra je další důležitý zápas a těžká bitva, která zase může sérii ovlivnit a posunout určitým směrem. První zápas byl důležitý ale zítra přijde další neméně důležitý. A může rozhodovat každá blbost. Musíme dobře zregenerovat a nachystat se stejně dobře, jako na ten první.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice