Hlavní obsah

Svátek hokeje! Kaut se cítil jako doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlágr 29. kola nabídl bitvu na ledě i v hledišti. Hokejisté Pardubic před 16 646 diváky nakonec porazili Spartu na jejím ledě 2:1 v prodloužení a snížili ztrátu na první příčku na jediný bod. Pražané ztratili body poprvé v novém roce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Dynamo Pardubice 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

29. kolo: Sparta - Pardubice

Ačkoli návštěva sezony nakonec nepřišla (na listopadový zápas Sparty s Litvínovem dorazilo o 37 diváků víc), od začátku zápasu nebylo patrné, kdo vlastně hraje doma. Z jedné strany skandovali fanoušci „Sparta“, z druhé „Pardubice“. Skvělá atmosféra se promítla také do soubojů na ledě. Hrál se svižný hokej, kterému nechybělo hodně soubojů a důrazu.

„Jako hráči jsme si to užili. Co předvedli naši fanoušci, bylo neskutečné. Měli jsme tady domácí atmosféru,“ chválil Martin Kaut, který v prodloužení svým čtvrtým gólem v řadě nakonec rozhodl o vítězství Pardubic.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Pardubice 1:2 (61. Kaut)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vstup do utkání ale měli lepší Pražané. Už ve druhé minutě trefil tyčku obránce Kempný. Klíčový bek Sparty ale brzy v zápase dohrál, když ho poslal hlavou proti mantinelu napadající Mandát. Místo Kempného dostal více prostoru 21letý Tomáš Tomek.

„A vedl si skvěle. Chceme hrát nahoře, ale také dávat příležitost mladým hráčům. Proto jsme mu dali šanci a hodili ho do vody,“ chválil Tomka kouč Pavel Gross. Mladý obránce dokonce zaujal i Kempného místo na přesilových hrách, byť bodově nakonec nepřispěl.

Ztráta 33letého beka domácí nakopla. Od druhé třetiny byli lepším týmem a dostali se do vedení. Utkání měli v tu chvíli plně pod kontrolou, dokud nepřišla 33. minuta. Sedlákovo nevinné nahození si totiž srazil do branky domácí Horák. Od té doby byli Východočeši převážnou většinu utkání lepší. Sedlák ani Radil ale nevyzráli na skvělého Kořenáře.

V 60 minutách se bojovalo na ledě i v hledišti, a to doslova. Když ochranka vyvedla jednoho z fanoušků Sparty, hlasitě to ocenil hostující kotel. Zatímco na ledě kralovali brankáři, prodloužení bylo až nečekaně rychlé. Po 11 sekundách prostřelil brankáře Martin Kaut. Ten se prosadil už čtvrtý zápas v řadě.

„Atmosféra byla krásná, svátek hokeje. Ten gól Pardubic byl asi zasloužený,“ hodnotil Gross. „Věděli jsme, že to je o jednom gólu. Měli jsme více šancí. Škoda že jsme neudělali tři body. Ale těch dvou si samozřejmě vážíme,“ uvedl hostující kouč Václav Varaďa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.