Hlavní obsah

Sýkora skončil v čele hokejových Pardubic, nahradil jej Čonka

Praha

Martin Sýkora už není šéfem extraligových Pardubic. Dozorčí rada hokejového Dynama jej odvolala z funkcí předsedy představenstva společnosti a generálního ředitele klubu. Podle klubového webu jej nahradí nově zvolený Ivan Čonka, novým místopředsedou je Ondřej Heřman.

Foto: Profimedia.cz

Martin Sýkora už není šéfem extraligových Pardubi

Článek

"Vzhledem k tomu, že má dozorčí rada indicie k tomu domnívat se, že Martin Sýkora hrubě porušil povinnosti vyplývající z povinností člena představenstva, především tím, že přijímal nehospodárná manažerská rozhodnutí a uzavíral nehospodárné závazky bez přiměřené garance finančního krytí, odvolala ho dozorčí rada bez nároku na odstupné," uvedl předseda dozorčí rady a primátor Pardubic Martin Charvát v tiskové zprávě. Město je majoritním vlastníkem klubu.

Sýkora byl do čela pardubického klubu zvolen loni v květnu. Pod jeho vedením se Východočechům nepodařilo zlepšit výsledky, klub je v extralize poslední a v závěru základní části bude bojovat o to, aby z nejvyšší soutěže poprvé nesestoupil.

To bude úkol hlavně pro Heřmana. "Aby se reklamní slogan '70 let mezi elitou', se kterým Dynamo vstoupilo do sezony, nestal výsměchem," uvedli představitelé města.

Heřman v představenstvu skončí 15. března, po 52. kole základní části. Chce se totiž stát strategickým partnerem a akcionářem, kterého město nyní hledá. Hlavním úkolem Čonky bude ekonomická stabilizace klubu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice