Hlavní obsah

Ta holka z vás dělá blbce, už ji snad trefíte, ne?! Hvězda extraligy o bitvách s reprezentantkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes jsou z nich nejlepší kamarádi, kteří si dokonce vzájemně byli na svých svatbách za svědka. „Milionovej kluk,“ říká nejproduktivnější hráč hokejové extraligy Tomáš Filippi o spoluhráči z Liberce Jaroslavu Vlachovi. O to překvapivější je, že v dětství se tihle dva útočníci vůbec nemuseli. Filippi na to vzpomínal v pořadu Příklep na Sport.cz.

Tomáš Filippi o spoluhráči z Liberce a kamarádovi Jaroslavu VlachoviVideo: Sport.cz

 
Článek

Bylo jim tehdy dvanáct, chodili do šesté třídy a na ledě se potkávali při zápasech žákovské ligy. Filippi v dresu Dvora Králové, kam zamířil z Trutnova, Vlach zase v tom kolínském.

„A my vždycky byli druzí, pokaždé za Kolínem,“ vybavuje si dnes jednatřicetiletý Filippi sezony od šesté do osmé třídy na základce. Však i jeho otec pro Sport.cz nedávno přiznal, že Filippi junior se s Vlachem na ledě „absolutně nesnášeli“.

„Snad nikdy jsme Kolín neporazili. Nastupoval za něj Vlach, kterému na centru hrála Katka Mrázová,“ zmiňuje Tomáš Filippi jednu z nejlepších českých hokejistek současnosti, která loni i letos pomohla ženské reprezentaci k bronzovým medailím na MS.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Útočnice české hokejové reprezentace Kateřina Mrázová.

„To jsem ještě neviděl, jak nás točila v pásmu a připravovala to Jardovi, který měl v té sedmé osmé třídě snad stejnou ránu golfákem jako teď. Prostě to byla velké rivalita. Vždycky, když přijel Kolín, tak jsme hned koukali, jestli s nimi dorazili i Mrázová s Vlachem. Když jo, tak jsme si říkali ‚Hm, tak dneska zase nic‘,“ směje se Filippi.

A k dobru dává historku ze šatny před jedním ze vzájemných zápasů s Kolínem. „Náš trenér nám říkal: ‚Kluci, mají tady tu holku, tak buďte opatrní. Ne že ji někdo trefíte‘. Tak jsme jako gentlemani přikyvovali a ona měla po první třetině tři góly a dvě nahrávky. Načež přišel trenér do kabiny: ‚Tak už ji snad někdo trefíte, ne? Z vás tady dělá blbce!‘“ culí se dnes reprezentační útočník, jenž v roce 2016 vyhrál s Magnitogorskem KHL.

Příklep s Tomášem FilippimVideo: Sport.cz

Osud tomu tak chtěl, že v 9. třídě odešel hrát hokej do Liberce a stejným směrem putoval i Vlach. Do té doby nesmiřitelní rivalové najednou hráli za stejný tým, chodili spolu do školy, a dokonce sdíleli společný pokoj na ubytovně. Postupně mezi nimi vzniklo přátelství, které trvá doteď.

„Jarda je můj nejlepší kamarád. Je to milionovej kluk, vzájemně jsme si dokonce byli za svědky na svatbě,“ tvrdí Filippi a Vlacha chválí i za jeho hokejové schopnosti. Borce, který je schopný dát gól, ale ještě víc soupeře štve svou důraznou hrou, kdy neuhne z žádného souboje, by chtěl mít v týmu každý.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Filippi během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Švýcarské hokejové hry.

„V NHL se tyhle typy hráčů cení víc. U nás to takhle ještě není. Když je Jarda na ledě, furt se něco děje. Pro náš tým je nesmírně platný; ať hraje ve čtvrté, nebo v první lajně. Může hrát úplně všechno a v play off vždycky ještě vyroste. Navíc toho hromadu pochytá, on je jako druhý gólman,“ ví Filippi.

Reklama