Hlavní obsah

Liberec prodloužil kontrakt se svojí největší hvězdou. Prioritou bylo zůstat doma, přiznal Filippi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Večer nastoupí za českou reprezentaci proti Finsku na Švýcarských hrách, ještě předtím však aktuálně nejproduktivnější hráč extraligy Tomáš Filippi prodloužil smlouvu s Libercem o další tři roky. „Byla pro mě priorita zůstat doma,“ přiznal odchovanec Severočechů.

Příklep s Tomášem FilippimVideo: Sport.cz

 
Článek

Ještě mu nebylo ani deset, když Filippiho zaujalo logo Bílých Tygrů, a jak sám tvrdí, právě kvůli němu v osmé třídě pod Ještěd zamířil. Teď ho bude na dresu nosit dál. Na konci aktuální sezony mu sice končil kontrakt, ale 31letý centr ho prodloužil o další tři roky.

„Jsem rád, že jsem podepsal na takhle dlouhou dobu. Pro mě byla priorita zůstat doma,“ vysvětlil útočník po podpisu smlouvy, který naznačil už před dvěma měsíci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Liberec 2:3 (60. Filippi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Zahraničí už asi na 99,9 procent, vlastně možná stoprocentně nepřidá v úvahu s ohledem na rodinu a děti. Rostou a starší už chodí do školy do první třídy, takže už to není úplně sranda. Začaly chodit na kroužky a jejich sporty a jsem rád, že u toho můžu být,“ prohlásil v polovině října.

Excelentní bulař sehrává životní sezonu. S 32 kanadskými body (12+20) je nejproduktivnějším hráčem soutěže. Jeho maximem je 40 bodů v sezoně 2014/15, která mu vynesla kontrakt v KHL v Magnitogorsku. A na stejné číslo se dostal i před dvěma lety 2021/22.

„Tomáš si svými výkony od začátku sezony řekl o dlouhodobý kontrakt. Tímto podpisem jsme získali lídra na další tři sezony. Doufám, že přispěje produktivitou k týmovému úspěchu a že vedle něj vyrostou další mladí hráči,“ poznamenal sportovní ředitel Liberce a zároveň kouč Filip Pešán.

V této sezoně již vedle Filippiho v elitní lajně prožívá přelomové období Jakub Rychlovský, s nímž dnes může Filippi nastoupit i v národním týmu. „S Tomášem Filippim je radost hrát, je centrem par excellence, ohromně mě to s ním baví. Hodně se spolu bavíme o hokeji. On je trochu jako můj táta. Snaží se mně předávat své zkušenosti, které má ohromné. Vážím si toho,“ pochvaloval si před odjezdem na sraz Rychlovský.

Filippi v extralize debutoval před jedenácti lety. Po třech letech přestoupil do Metallurgu, kde odehrál tři sezony, v KHL s ním vyhrál Gagarinův pohár. Definitivně se na sever Čech vrátil před třemi lety. V dresu Bílých Tygrů nastoupil celkem v devíti sezonách, v extralize v něm odehrál celkem 407 utkání s bilancí 118 gólů a 174 asistencí. Přidávat by měl další i v následujících letech.

„Podle mě teď sní o titulu s Libercem, který mu před osmi lety unikl kvůli angažmá v KHL. S Libercem má zatím jen druhá místa,“ naznačil v nedávném rozhovoru pro Sport.cz Filippiho táta Jiří, který synovi vede podrobné statistiky. Zaznamenávat je bude jezdit další tři sezony pod Ještěd.

Reklama