Hlavní obsah

Takto Sparta prohrála: Obránce praštil a upálil brankáři puk i s hokejkou

PRAHA

Nedaří se sbírat body, hokejisté Sparty ze dvou pokusů v letošní extralize dvakrát zaváhali, dvakrát prohráli o gól a získali jediný bod proti Liberci, když padli v prodloužení. Tým, který prošel v létě obměnou, zatím ideálně nešlape. „Od druhé třetiny jsme nervozitu setřásli a hráli hokej, jaký si představujeme. Byli jsme lepším mužstvem a měli jsme vyhrát v základní části,“ řekl po úterní porážce 2:3 trenér Patrik Martinec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle inkasuje branku.

Článek

Ale každý ví, že za krásu se body nedávají. „Je to zklamání. Od půlky zápasu jsme jasně dominovali, měli jsme spoustu šancí. Při přesilovce pět na tři jsme měli rozhodnout,“ litoval brankář Tomáš Pöpperle.

Sparta letos dvakrát prohrála, když připočteme tři poslední utkání z minulého ročníku extraligy, kdy hrála ve skupině o udržení, nevyhrála v nejvyšší soutěži už pět zápasů v řadě.

Naposledy rozhodl smolný gól. Ale i tak platil a Daniel Špaček poslal v prodloužení o bod navíc hostům. „Nešťastný gól, chtěl jsem si podržet puk, ale obránce do toho taky praštil a upálil mi to i s hokejkou. Pak to dostal na hokejku Liberečák do prázdné brány,“ popsal Pöpperle moment, který určil konečný stav úterního souboje.

Sparta očima Petra Nedvěda, kapitána Liberce
Těžko říct, jak letos skončí. Co jsem slyšel, tak byli na Kladně lepší mužstvo, ale asi koncovka vázla. Mají hodně nových hráčů, tým si potřebuje sednout, mají vynikající mančaft, který má velký potenciál. Je otázka, jak dlouho jim bude trvat, než to nastartují a nakopnou. Sebevědomí přichází s vítězstvími. Letos nemám o Spartu strach.

Dva zápasy v sezóně, dvě porážky, vždy prohra o gól.

„Oba zápasy jsme si blbě prohráli, z Kladna jsme měli nějaké body přivézt, teď jsme chtěli získat více, ale tak to je. Máme za sebou teprve dvě kola, musíme jít postupně dál nahoru jako druhou půlku zápasu. Tam jsme dominovali a byli jasně lepší,“ připomněl opět sparťanský gólman.

Měl pravdu, ale body bral někdo jiný. Podruhé. „Udělali jsme nějakou chybičku a přišli o body, toho se musíme vyvarovat,“ dodal.

Sparta po dvou odehraných kolech
Pořadí v tabulce11. místo
Skóre4:6
Počet bodů1
Výsledky2:3 na Kladně, 2:3 pp doma s Libercem

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.