Hlavní obsah

Teď se musíme více semknout a porazit Spartu, říká olomoucký Černý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Olomouce potřetí v řadě prohráli. Třinci podlehli doma 1:2, ale po diametrálně odlišném výkonu než při porážkách v Pardubicích (2:6) a Českých Budějovicích (0:4). Doplatili však na mizernou produktivitu. Věděl to i střelec vedoucí a jediné branky Kohoutů, obránce Tomáš Černý.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Oceláři Třinec 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Zápas byl až do konce vyrovnaný. Začali jste dobře, vedli 1:0, ale nakonec jste nebodovali…

Bylo to strašně náročné, se spoustou těžkých soubojů. Drželi jsme krok, ale chyběl nám alespoň jeden gól navíc.

Oceláři rozhodli v přesilovce. Ze tří proměnili tu poslední. Vy jste se rovněž ze tří neprosadili ani jednou…

Umí je výborně sehrát. Možná, kdybychom neměli žádné vyloučení, vítězný gól by nedali. To už je však jedno. S tak kvalitním týmem, abyste vyhráli, musíte využít více příležitostí. Nejlépe tak tři, a ne pouze jednu. Šance na úspěch by byla větší. Je to jednoduché.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Třinec 1:2 (45. M. Roman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Co chybělo k tomu, abyste se prosadili více?

Nechci říkat, že štěstí. To je blbost. Asi větší důraz, více střel. Nevím, kolik jsme jich měli. Moc ale asi ne. Snad i nějaký odraz, jít si pro to.

O vaší bídné produktivitě svědčí i to, že gól jste vstřelil právě vy, vyloženě sváteční střelec. V extralize jste se trefil teprve potřetí a naposledy se vám to podařilo před více než čtyřmi lety. Pamatujete si, proti komu jste se tehdy prosadil?

Bylo to v dresu Vítkovic právě proti Třinci. Asi mi tento tým nějak sedí. Když zavřu oči, tak zrovna proti nim mi to tam padne.

Zdálo se, že tentokrát jste i mířil. Rána letěla přesně k tyči, gólmanovi pod beton?

Hlavně jsem si to dal víc pod sebe. Nevystřelil jsem hned z první, jak jsem chtěl, a pak už to zaplulo nad ten beton. Doprava jsem to směroval, ale netušil jsem, že to poletí tak přesně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Třinec 1:0 (15. Černý)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ač v týmu máte jiné úkoly než střílet góly, bylo na vás vidět, jak velkou radost máte.

Samozřejmě. Dáte-li gól a pomůžete tak týmu, je to vždycky něco navíc. I já se z něj těším. A chci góly dávat. Kdybych jich dal deset v sezoně, bylo by to pro nás lepší. Třeba teď konečně začnu. Ten dnešní bych ale raději vyměnil za body.

Zdá se, že i přes poslední prohry je v kabině atmosféra pořád výborná.

Parta je skvělá a na to hrajeme. Když všichni do toho dají, co umí, a občas přidají i něco navíc, vyhráváme. Teď to trochu skřípe, ale nálada zůstává dobrá.

Nicméně, sérii porážek už potřebujete zastavit. Jak toho docílit?

Musíme se semknout víc, bojovat ještě urputněji než dnes, dávat góly a v sobotu porazit v Praze Spartu. Výkon z Třincem nebyl špatný. Potřebujeme na něj navázat a být efektivnější.

Jak se do Prahy těšíte? Pojedete tam stejně jako v minulé sezoně speciálním vlakem společně s fanoušky. Má jich být zhruba tisícovka.

To bude výjimečné, pecka. Chceme je potěšit a vyhrát. Nikde není napsáno, že se nám to nemůže podařit, byť papírově jsme slabší. Jen je třeba po těch nezdarech do toho dát zdravé sebevědomí. Ještě jsme s ní letos nebodovali. Jsme na řadě.

Reklama

Související témata: