Hlavní obsah

Ticháček se po životní sezoně vyrazí přiučit hokejovému umu do Pittsburghu. A už si tyká s Jágrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do posledních zápasů bojoval o pozici nejproduktivnějšího obránce v historii hokejové extraligy. Nakonec kladenský Jiří Ticháček zůstal na 43 bodech, což je i tak pro 21letého plejera z Kladna, tedy nejhoršího klubu aktuálního ročníku soutěže, úžasný výkon. A nepochybně je i velkým adeptem na nominaci na květnový šampionát v Praze. Ještě před ním ho ale čeká s Kladnem baráž a taky „poznávací“ zájezd do Pittsburghu, kde mu bude dělat průvodce sám Jaromír Jágr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Energie Karlovy Vary 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Po nedělním zápase s Karlovými Vary, po kterých pro kladenské Rytíře začalo 44denní čekání na baráž, si Ticháčka zavolal do skyboxu Jaromír Jágr.

Tam už čekal hrající majitel se zástupkyní Kauflandu, který klub podporuje, a Jágr následně spustil: „My jsme přemýšleli, jaký ti dát dárek za tu skvělou sezonu, co jsi měl. Domluvili jsme se, že ti věnujeme zájezd, jak to nazýváme, do Pittsburghu, ale není to zájezd. Já chci, aby ses podíval na tréninky, uvidíš jeden zápas proti Edmontonu a je tam i škola, kde bude Mario (Lemieux), Bryan Trottier a všichni veteráni,“ líčil Jágr Ticháčkovi, což později zveřejnil na svém instagramovém účtu.

A žertovně dodal, že tam pojede s Ticháčkem taky, aby „se neztratil“.

Má to být pro Ticháčka odměna a rovněž i motivace, protože Jágr mu věští budoucnost v NHL. „Pojedeš tam, aby věděl, kde končí tvoje cesta. Tvůj cíl by měla být reprezentace, ale tvoje cesta je tam.“

Ticháček byl překvapen, zaskočen. Že se něco takového chystá, zjevně netušil, i když u něj Jágr v pátek vyzvídal, jaké má plány během dlouhé pauzy před baráží. „Poprvé uvidím NHL. Těším se, je to neskutečné,“ řekl Ticháček.

Ten dosud Jágrovi vykal, a tak mu legenda navrhla: „A od teď si tykáme.“ Režisér Petr Větrovský, který vše pro Instagram dokumentoval, pak Ticháčka vyzval, ať to zkusí. „Čau, Džegr,“ obstál Ticháček.

Hotovo dvacet, už za pár dní mohou spolu vyrazit za oceán.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.