Hlavní obsah

Titul? Teď už je to menší sci-fi, připouští Pilař. Jako odchovanec Hradce cítil zadostiučinění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svým odchovancům vděčí hokejisté Mountfieldu, že odvrátili už druhý mečbol Třince. Na brzký gól Miškáře totiž druhou trefou na konci prostřední třetiny navázal útočník Radek Pilař, jenž rovněž vyrostl v Hradci Králové.

Už je trošku míň sci-fi, ulevilo se Radku Pilařovi. Úplně tady od gólů nejsem, ale fajn bonusVideo: Sport.cz

 
Článek

Jste rád, že se to takhle sešlo?

Mám radost za nás oba. Známe se snad od šesté třídy, prošli jsme spolu základkou i střední školou, dva roky jsme pak při angažmá v Litoměřicích byli spolu na pokoji. O to víc si to přejeme. Dát ve finále extraligy gól před vlastními fanoušky a vyprodanou halou je pro nás oba zadostiučinění. Obrovsky krásný pocit. Doufám, že je to impuls pro mladé kluky, kteří se na nás chodí koukat, aby na sobě makali a taky se dostali do áčka.

Svůj gól po pasu Okuliara jste vstřelil hokejkou, nebo bruslí?

Ani nevím, možná dokonce obojím. Ani jsem si nebyl jistý, jestli puk doklouže za čáru, ale nakonec to o pár centimetrů vyšlo.

Šlo o vaši první trefu od 13. února.

A tehdy jsem gól shodou okolností dal taky doma Třinci. Už je to dlouhá doba, ale já tu nejsem od gólů. Ty jsou příjemný bonus. Minulý zápas jsem nehrál, být na hraně sestavy je můj úděl. Musím být pořád připravený, protože člověk nikdy neví, kdy naskočí.

Hodně vám pomohl první gól už po 27 vteřinách?

Rozhodně nás nakopnul. Hrálo nám do karet, že Třinec musel tlačit a dobývat, protože jinak svou hru zatáhnou a je těžké se proti jejich defenzivě prosadit.

Za stavu 0:3 na zápasy jste říkali, že obrat by byl jako sci-fi. Jak to vidíte nyní?

Už je to menší sci-fi. Přidali jsme další dílek, ještě nám zbývají další dva. Pořád ale musíme být na špičkách, Třinec ne nadarmo vyhrál tři tituly v řadě.

Foto: David Taneček, ČTK

Radek Pilař z Hradce Králové (druhý zleva) střílí gól, vpravo brankář Třince Ondřej Kacetl.

Mohli by teď Oceláři znervóznět?

Ze semifinále sami víme, že není úplně jednoduché vést 3:0 na zápasy a udělat ten poslední krok. Ten brouček v hlavě je. Když to řeknu blbě, tak nemáme co ztratit, můžeme jen vyhrát.

Když bude Matěj Machovský chytat jako doposud, nemusí to být nereálné, že?

Celé play off má super formu, chytá jako bůh. Jsem moc rád, že jsme mu pomohli k nule. Obrovsky si toho cením.

Reklama