Hlavní obsah

Tlak je na Třinci. Cítíme, že jsme se jim dostali pod kůži, tvrdí hradecký Zachar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V semifinále proti Vítkovicím sami poznali, jak těžké je za stavu 3:0 na zápasy udělat poslední krok, podařil se jim až na poslední čtvrtý pokus. Teď jsou hokejisté Hradce v opačné pozici - dva mečboly Ocelářů na titul už odvrátili a věří, že úřadující mistři cítí nervozitu. Pošle Mountfield v pátek finálovou sérii na ledě Třince do rozhodujícího sedmého duelu?

Co Hradec zvládl jako jediný v extralize? Patrik Augusta hodnotí v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Tlak je na Třinci. V kabině cítíme, že jsme se jim dostali pod kůži. Všichni jsme pozitivní. Když budeme takhle pokračovat, máme velkou šanci," míní útočník Marek Zachar, že Mountfieldu se jako prvnímu týmu v českém play off může povést otočka z 0:3.

Ve finále zatím vždy platilo, že kdo otevřel skóre, radoval se z výhry. Hradec by úvodní trefu potřeboval i dnes. „Třinec by pak totiž musel otevřít hru, což je pro nás lepší. Máme systém postavený na bruslení a energii. Je vidět, že nohy nám jedou," míní obránce Hradce Bohumil Jank, že s úbytkem sil nemají Východočeši problém.

Už je trošku míň sci-fi, ulevilo se Radku Pilařovi. Úplně tady od gólů nejsem, ale fajn bonusVideo: Sport.cz

Navíc je drží gólman Machovský. V každém z posledních dvou zápasů na něj šlo 30 střel, nestačil jen na jedinou. „Celé play off má super formu, chytá jako bůh," chválí lednovou posilu útočník Radek Pilař. „Pomohl nám už tolikrát, že to snad ani není možné," přidává se Jank.

Vedeme 3:2, jedeme domů, co víc si přát, říká Daniel Voženílek. Popěvek? Jsem s ním v pohodě, je dobrej!Video: Sport.cz

30letý obránce už ve své kariéře jedno finále zažil, před pěti lety stál shodou okolností v dresu Třince proti Kometě. A musel sledovat, jak Brňané křepčí s pohárem. „Pocity po prohraném finále už nikdy nechci znovu zažít. Na ledě nechám všechno, abych mohl odejít s čistým štítem," tvrdí Jank.

„Bylo by fajn vrátit finále do Hradce k sedmému zápasu. A pak děj se vůle boží," zasnil se Pilař, že by se o mistrovi rozhodovalo až v nedělním nejzazším možném termínu.

Podaří se hokejistům Hradce prodloužit finále extraligy do sedmého zápasu?
ano
45,1 %
ne
54,9 %
Celkem hlasovalo 597 čtenářů.

Reklama