Hlavní obsah

Tohle je na knížku! A stala by se bestsellerem, zářil štěstím fantom play off Kacetl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zase dokázal, že je gólmanem pro play off. Že jakmile přijde vyřazovací část, můžou se Oceláři na Ondřeje Kacetla stoprocentně spolehnout. „Ale jestliže loňská cesta za titulem byla extrémně těžká, tak letos to platí dvojnásob,“ připouští 33letý rodák ze Znojma po svém čtvrtém extraligovém triumfu.

Měl jsem co dělat, abych se udržel na nohách, dostával jsem křeče, přiznal Ondřej Kacetl. Náš příběh je na knížkuVideo: Sport.cz

 
Článek

Formulka, že Kacetl je fantomem play off, opět platí. Čemu přičítáte, že vám tak sedí?

Nevím, fakt to netuším. Jsem rád, že formu vždycky načasuju na správný čas. Je skvělé mít v týmu dva tak skvělé brankáře. Mazy (Marek Mazanec) dal skvěle čtvrtfinále, na mě to padlo od semifinále a bylo vlastně úplně jedno, kdo v naší bráně stojí.

Mistrovské oslavy nikdy neomrzí, že?

Cítím obrovskou úlevu a radost, že jsme porazili dva nejsilnější týmy v extralize. Sparta je kolos a Pardubice úplně stejný. Nikdo nám nevěřil, všichni nás odepisovali. Všichni už viděli finále Dynamo–⁠⁠⁠⁠⁠⁠Sparta.

Jenže vy jste oběma vypálili rybník.

Semkli jsme se a bojovali jeden za druhého. My jsme byli ten tým s velkým T. Hráli jsme za všechny ty zraněné kluky, kteří nám vypadli ze sestavy. Myslím, že to bylo vidět.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Takže ta týmovost a rodina, jak se v Třinci nazýváte, hrály nejdůležitější roli?

Ano, jednoznačně rozhodla parta. Familia. Nikdy jsme se nevzdávali.

Dá se nějak více popsat ta ohromná sebedůvěra ve vlastní schopnosti? Pátý titul Třince v řadě je snad na vydání knihy…

Myslím, že ta knížka by se stala bestsellerem. Přepsat tolikrát historii, navíc proti tak silným týmům, to je fakt neskutečný! Ale jak říkal Vila Čacho už při historickém obratu z 0:3 v semifinále se Spartou –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ kdo jiný než my.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec 1:2 pp (84. Cienciala) Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jak vám bylo ve druhé polovině prostřední třetiny při drtivém pardubickém tlaku, po němž nakonec Dynamo srovnalo na 1:1?

Nebudu lhát, měl jsem co dělat, abych se udržel na nohách, které dostávaly křeče. Bylo to náročné, motali jsme se v obranném pásmu a únava na nás byla fakt velká. Ale tak to asi mělo být, zase jsme si to udělali těžší. Jako už poněkolikáté v play off. Hlavní je, že to nakonec skvěle dopadlo.

Najdete v sobě vůbec sílu ještě na mistrovské oslavy?

Viděl jsem meme s Forrestem Gumpem o únavě a to naprosto vystihuje nás. Už toho fakt máme dost, ale sebereme nějaké síly a užijeme si to.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články