Hlavní obsah

Tomek držel Litvínov nad vodou. Rozhodující gól? Na to se nedalo reagovat, štvalo ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především díky výtečnému výkonu bývalého gólmana Komety Mateje Tomka drželi hokejisté Litvínova v extraligovém duelu na brněnském ledě dlouho nerozhodný stav 1:1, avšak dvě a půl minuty před koncem dostali po Ščotkově střele od modré čáry klíčový druhý gól. Při následné power play pak inkasovali do prázdné branky ještě jednou a padli nakonec 1:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

29. kolo: Brno - Litvínov1/7

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Puk při Ščotkově střele jsem viděl. Jenže někdo ho přede mnou tečoval. Na to se už nedalo reagovat. Kometa na poslední chvíli urvala výhru. Takový někdy hokej je,“ smutnil slovenský gólman Litvínova.

Na Tomka letělo v utkání 49 ran. „Díky tomu měli Brňané víc příležitostí. Na tak vysokém počtu střel na mě mám ale i já svůj podíl. Pár puků jsem zbytečně vyrazil. Jsem každopádně mnohem radši, když jsem často v permanenci, než když na mě jde za zápas jen několik střel,“ tvrdil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:1 (22. D. Kaše)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zásluhou jeho skvělých zákroků měli Litvínovští až téměř do poslední chvíle šanci minimálně na prodloužení. „V Kometě jsem chytal, a tak to jsou pro mě tady trochu speciální zápasy. Bohužel to nakonec nedopadlo,“ litoval Tomek.

29. kolo: Brno - Litvínov

Zhořkla mu tak radost z toho, že krátce před rozdílovou trefou Komety zlikvidoval tutovku krajanovi Kristiánu Pospíšilovi. „V předchozích vzájemných utkáních se mu na mě dařilo, tak jsem si na něj dal pozor. Jenže chvíli nato jsem stejně inkasoval, takže dobrý pocit byl vzápětí pryč,“ posteskl si.

Tomka zaujal spolehlivý výkon teprve osmnáctiletého gólmana Komety Jana Kavana. „Na to, že v extralize začíná, si počínal nesmírně zkušeně,“ ocenil mladého brankářského kolegu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 2:1 (58. Ščotka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Litvínovský asistent David Kočí Tomka pochválil. „Držel nás nad vodou. Kometa byla lepší, avšak především díky němu jsme s ní zuby nehty drželi krok. Až do konce základní hrací doby jsme to ale bohužel nedotáhli,“ mrzelo ho.

Svým svěřencům vyčetl nedostatek důslednosti. „Projevilo se to ve spoustě věcí. Nebylo to v našem venkovním duelu poprvé. Musíme se poučit. A příště to bude taky chtít přistoupit k utkání s vyšším nasazením,“ plánoval Kočí okamžitě.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.